Wstrzymanie i wygaszenie prosze pilne
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/KDR/ZP
- Kontakt:
Wstrzymanie i wygaszenie prosze pilne
Prosze o pomoc mam sytuacje, że wstrzymałam 1 marca wypłatę bo osoba nie płaciła a zarzadca mnie poinformował i ta osoba do tej pory nie uregulowała to czy ja wygaszam teraz ta decyzje w czerwcu??
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM,DE
- Kontakt:
Re: Wstrzymanie i wygaszenie prosze pilne
Nic się nie dzieje. Po upływie trzech miesięcy od dnia wstrzymania wypłaty DM, jeśli wnioskodawca nie zapłacił swojej należnej części, decyzja dot. DM sama się wygasza , nic nie robimy!!!
-
- Stażysta
- Kontakt:
Nie piszemy pisma czy decyzji wygaszającej?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatkami mieszkaniowymi
- Kontakt:
u nas po 3 miesiącach piszę notatkę służbową do akt i do księgowości
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM,DE
- Kontakt:
A u nas nigdy nikt nic nie robił, zgodnie z prawem decyzja samoistnie wygasa i koniec.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Zupełnie nic?
A gdzie powiadomienie o wszczęciu postepowania?
A gdzie pismo do świadczeniobiorcy, aby się stawił i wyjasnił sprawę?
A gdzie informacja, ze jeśli ureguluje w ciągu 3 miesięcy to nadpłacimy a jeśli nie to nastapi wygasnięcie decyzji?
Skąd wiecie, czy za 3 miesiące uregulował czy nie (pismo do zarzadcy)
A gdzie informacja, ze jeśli ureguluje w ciągu 3 miesięcy to nadpłacimy a jeśli nie to nastapi wygasnięcie decyzji?
-
- Stażysta
- Kontakt:
To wszystko zrobiłam w marcu ponieważ od marca wstrzymałam, wydałam decyzję 22 marca i wiem, że ta osoba nie uregulowała zaległości, co prawda nie mam tego na piśmie od spółdzielni ale minie zaraz 3 miesiące jakie miała na zapłacenie i jeśli tego nie zrobi to trzeba wygasić dlatego pytam JAK? To mój pierwszy taki przypadek i proszę o pomoc. Wiem Maxima, że Ty wiesz jak to zrobić.....Maxima pisze: 09 cze 2021, 9:45 Zupełnie nic?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS, DM, DE
- Kontakt:
W decyzji zawieszającej piszemy w uzasadnieniu, że "Jeżeli uregulowanie zaległości nastąpi w ciągu 3 miesięcy od dnia wydania decyzji zawieszającej, wypłaca się dodatek mieszkaniowy za okres, w którym był wstrzymany"Maxima pisze: 09 cze 2021, 9:45 Zupełnie nic?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Przepraszam, zrozumiałam, że nic nie robicieCytrynka pisze:To wszystko zrobiłam w marcu ponieważ od marca wstrzymałam, wydałam decyzję 22 marca i wiem, że ta osoba nie uregulowała zaległości, co prawda nie mam tego na piśmie od spółdzielni ale minie zaraz 3 miesiące jakie miała na zapłacenie i jeśli tego nie zrobi to trzeba wygasić dlatego pytam JAK? To mój pierwszy taki przypadek i proszę o pomoc. Wiem Maxima, że Ty wiesz jak to zrobić.....

Myslę, że warto mieć na piśmie od zarządcy, że nie opłacił tej zaległości.
Wiem, ze nie trzeba robić decyzji wygaszającej, ale ja akurat robię. Tak uzgodniłam z radcami prawnymi, niektórzy szkoleniowcy też tak uważają (nie wszyscy oczywiście). Wychodzę założenia, ze skoro decyzja przyznająca była wydana to stwierdzająca wygasnięcie musi byc również. Wiadomo, co urząd to inna praktyka. A taka jest moja.
-
- Stażysta
- Kontakt:
To jeśli byłabyś jeszcze taka dobra i podała mi podstawe prawną jaką wpisujesz do tej decyzji wygaszającej??Maxima pisze: 09 cze 2021, 11:12Przepraszam, zrozumiałam, że nic nie robicieCytrynka pisze:To wszystko zrobiłam w marcu ponieważ od marca wstrzymałam, wydałam decyzję 22 marca i wiem, że ta osoba nie uregulowała zaległości, co prawda nie mam tego na piśmie od spółdzielni ale minie zaraz 3 miesiące jakie miała na zapłacenie i jeśli tego nie zrobi to trzeba wygasić dlatego pytam JAK? To mój pierwszy taki przypadek i proszę o pomoc. Wiem Maxima, że Ty wiesz jak to zrobić.....![]()
Myslę, że warto mieć na piśmie od zarządcy, że nie opłacił tej zaległości.
Wiem, ze nie trzeba robić decyzji wygaszającej, ale ja akurat robię. Tak uzgodniłam z radcami prawnymi, niektórzy szkoleniowcy też tak uważają (nie wszyscy oczywiście). Wychodzę założenia, ze skoro decyzja przyznająca była wydana to stwierdzająca wygasnięcie musi byc również. Wiadomo, co urząd to inna praktyka. A taka jest moja.
Oprócz Wstrzymanie i wygaszenie prosze pilne - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Dodatek z mocą wsteczną, wnioski złożone po 01.07.2021r.
Wyliczenie ryczałtu ?
Wyliczenie ryczałtu ?
Art. 6a ust. 2, ust. 3 - Ryczałt na zakup opału
osoba składa wniosek w czerwcu
brak podpisu na wniosku
wniosek o udostępnienie danych osobowych
czy decyzję odmowną DM przesyła się do zarządcy czy nie
Dodatek pielęgnacyjny od lipca wliczać?
Wzór zaświadczenia - dodatek mieszkaniowy od lipca 2021 r.
Dochód od lipca
DM do kiedy z mocą wsteczną?
wydatki od lipca br. i dochody za 3 m-ce z US
Działalność ryczałt od lipca
cena 1KWH od 1 lipca 2021r.
Podstawa prawna decyzji od 01.07.2021