witam, potrzebuje opinii odnośnie tych dochodów, mam przed sobą zaświadczenie i Pan jest zatrudniony od 1 kwietnia 2021 r., i na zaświadczeniu ma wszystko wypisane to co od lipca obowiązuje w DM, lecz wynagrodzenie za kwiecień otrzymał w maju, za maj dostał w czerwcu a za czerwiec dostał w lipcu, czyli po mojemu w kwietniu nie miał nic, czy powinienem poprosić raz jeszcze o wydanie zaświadczenie a na nim to co zarobił w kwietniu ale już nie otrzymał w maju lecz dochód kwietniowy minus te składki i podobnie w maju i czerwcu?
Kolejna rzecz mam Panią która ma zaświadczenie z zagranicy o zarobkach, dzięki wujkowi Google udało nam przetłumaczyć wszystkie zdania, i Pani w tej pracy odprowadzała podatek, składkę chorobową oraz ubezpieczenie zdrowotne, pomniejszyliśmy to i Pani na oświadczeniu napisała ile zarobiła w EURO i w deklaracji na dzień składania wniosku kwotę przeliczoną na PLN, ale rozmawiałem z koleżankami z działu rodzinnych, powiedziały mi że takie rzeczy jak przeliczanie dochodu itp robi wydział koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego że one tego nie robią. Jakieś sugestie z tymi dochodami?