Witam,
Czy bierzemy do dochodu pieniądze otrzymane po wyjściu z Aresztu Śledczego od kuratora, pieniądze otrzymane z "żelaznej kasy" i pieniądze za wykonaną pracę w Areszcie Śledczym? Będę wdzięczna za pomoc
W mojej ocenie do dochodu należy zaliczyć środki uzyskane z tytułu zatrudnienia podczas pobytu w Areszcie. Natomiast środków otrzymanych z depozytu nie liczyłabym do dochodu.wysoczanka pisze: ↑22 lip 2021, 12:44Witam,
Czy bierzemy do dochodu pieniądze otrzymane po wyjściu z Aresztu Śledczego od kuratora, pieniądze otrzymane z "żelaznej kasy" i pieniądze za wykonaną pracę w Areszcie Śledczym? Będę wdzięczna za pomoc
przebywajacym w zakladzie karnym a tu ktos przebywa w areszcie a to roznica...lusia&lusia pisze: ↑22 lip 2021, 13:27wydaje mi się biorąc na logikę ,skoro dodatek nie przysługuje osobom przebywającym w zakładzie karnym to i dochodu takiego brać nie powinno się
z tego co czytam, to osoba opuściła areszt i raczej gdzieś już mieszka skoro się ubiega o dm. Dla mnie istotna byłaby informacja czy dochód z tyt. wynagrodzenia za pracę w areszcie stanowiłby dochód opodatkowany. Jak tak to wliczyć go. A z żelaznej kasy to zależy od tego (chyba...) z jakiego źródła one tam są.:-) pisze:przebywajacym w zakladzie karnym a tu ktos przebywa w areszcie a to roznica...lusia&lusia pisze: ↑22 lip 2021, 13:27wydaje mi się biorąc na logikę ,skoro dodatek nie przysługuje osobom przebywającym w zakładzie karnym to i dochodu takiego brać nie powinno się