WITAM!W marcu 2017 utracilam dochod z PUP (zasilek dla bezrobotnych)a uzyskalam z tytułu podjęcia pracy 13.03.2017.W GOPS żądają zaświadczenia o dochodach za kwiecień do 500+. W zeszłym roku miałam identyczną sytuację utracenie dochodu i uzyskanie w marcu i zadali zaświadczenie za maj. Dodam że umowę o pracę mam na okres próbny na 2 miesiące. W zeszłym roku nie musialam donosic zaświadczeń o dochodach tylko kolejne umowy na czas określony.dochodu nie brali pod uwagę tylko robili dochod utracony i uzyskany.czy w tym roku zmieniły się przepisy?
A jeżeli w maju doniosę im znowu nowa umowę na czas okreslony na 2 miesiace to czy potraktuja ja jako kontynuacje pracy czy jako dochod uzyskany nowy? Bo juz sie pogubialam z tymi dochodami uzyskanymi i utraconymi☺
jak już przyjmą dochód który im przedstawisz za kwiecień to już nie będą żądać kolejnego zaświadczenia pod warunkiem że ta nowa umowa na czas okreslony na 2 miesiace lub kolejne będą zawierane z tym samym pracodawcą. (i będzie zachowana między kolejnymi okresami zatrudniania ciągłość)