Dochód uzyskany

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
MagdaP

Dochód uzyskany

Post autor: MagdaP »

Mam pytanie! zgłosiła się do mnie dziś dziewczyna po pomoc, końcem kwietnia dostała zasiłek okresowy i celowy na podstawie tego, że jest bezrobotna, bez prawa do zasiłku, a jej dochodem w miesiącu marcu był dodatek mieszkaniowy. Teraz od 18 kwietnia ma przyznany staż, i pierwsze stypendium za staż za 10 dni otrzymała 13 maja w kwocie 401 zł. Czy mogę jej zrobić pomoc ze względu, że nadal jest osobą bezrobotną, i mam brać pod uwagę kwiecień i dodatek mieszkaniowy za kwiecień jako dochód, czyli dochód z miesiąca poprzedzającego złożenie wniosku? i czy mam uwzględniać teraz dochód który uzyskała w maju za staż? skoro zgłasza się do mnie w maju i mam brać pod uwagę dochód w miesiącu poprzedzającym złożenie wniosku?
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Dochód uzyskany

Post autor: kb »

Ale to chyba nie ten dzial forum :-) my pomocy nie przyznajemy
MagdaP

Post autor: MagdaP »

Nie rozumiem..chciałam uzyskać informację, czy mam brać pod uwagę dodatek mieszkaniowy przyznany w kwietniu, skoro osoba zgłasza się w maju po zasiłek, i czy mam brać pod uwagę stypendium stażowe, które otrzymała w maju jako dochód uzyskany, ale on będzie brany pod uwagę dopiero w czerwcu?
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

tu są świadczenia rodzinne, o pomocy społecznej tu nie pogadasz
ODPOWIEDZ