Dochód uzyskany
Dochód uzyskany
Mam pytanie! zgłosiła się do mnie dziś dziewczyna po pomoc, końcem kwietnia dostała zasiłek okresowy i celowy na podstawie tego, że jest bezrobotna, bez prawa do zasiłku, a jej dochodem w miesiącu marcu był dodatek mieszkaniowy. Teraz od 18 kwietnia ma przyznany staż, i pierwsze stypendium za staż za 10 dni otrzymała 13 maja w kwocie 401 zł. Czy mogę jej zrobić pomoc ze względu, że nadal jest osobą bezrobotną, i mam brać pod uwagę kwiecień i dodatek mieszkaniowy za kwiecień jako dochód, czyli dochód z miesiąca poprzedzającego złożenie wniosku? i czy mam uwzględniać teraz dochód który uzyskała w maju za staż? skoro zgłasza się do mnie w maju i mam brać pod uwagę dochód w miesiącu poprzedzającym złożenie wniosku?
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Dochód uzyskany
Ale to chyba nie ten dzial forum
my pomocy nie przyznajemy

Nie rozumiem..chciałam uzyskać informację, czy mam brać pod uwagę dodatek mieszkaniowy przyznany w kwietniu, skoro osoba zgłasza się w maju po zasiłek, i czy mam brać pod uwagę stypendium stażowe, które otrzymała w maju jako dochód uzyskany, ale on będzie brany pod uwagę dopiero w czerwcu?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
tu są świadczenia rodzinne, o pomocy społecznej tu nie pogadasz
Oprócz Dochód uzyskany - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Terminy Wypłat
ze zmianami czy bez?
Dochód uzyskany
areszt śledczy- co z dochodem rodziny?
uzysk
jakie zaświadczeniedo dochodu uzyskanego? Pomocy
pomocy co zrobić
nic tylko się pociąć
świadczenie rodzicielskie
mam tu takiego mądrego PANA
świadczenie pielęgnacyjne rolnika bez roli
utrata pracy od kiedy przyznać zasiłek rodz.
SZO PROSZE O POMOC
czy mam do czynienia z utratą i uzyskiem ?
do Pana Tomka z Sygnity
do Pana od Sygnity