mam tu takiego mądrego PANA
mam tu takiego mądrego PANA
który twierdzi że uzysk dochodu i zaświadczenie netto jest tylko w uzasadnionych przypadkach (czyli urzędnik coś sobie wymyslił)....coś nowego....składa na 500+ , ma umowę o pracę od lutego br i za marzec do dochodu doliczyli mu kasę z ZFŚS i przekracza 800 zł, ale gdyby wziął stałą pensję to nie, więc dlaczego ten 1 m-c ma mu zaważyć na całym roku....a może by tak nie zgłaszać tego uzyskania...kombinuje...wniosek złożył i zaznaczył uzyskanie, dokumentów żadnych jeszcze pod to nie mam...jak tu od Pana wysępić zaświadczenie, jeśli on mi jest w stanie napisać oświadczenie że nie miał uzyskania dochodu, by tylko dostać 500+ przez 1,5 roku....brak mi juz argumentów do tłumaczenia:(
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: mam tu takiego mądrego PANA
tu nie ma co sępić tylko samemu do pracodawcy wystąpić 

ale nie wiem kto jest pracodawcą, zaznaczył we wniosku uzyskanie dochodu i przyniósł zaświadczenie za luty ale kazałam mu za marzec (kolejny m-c po podjęciu zatrudnienia) i tu zonk, bo były bony i przekracza, więc póki co to nie mam żadnego dokumentu
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
dowiesz się w ZUS 
pytaj o płatnika składek

pytaj o płatnika składek
Jak wydrukujesz zus od 1.01.2014 do dzisiaj to masz nip firmy wklepiesz nip w wyszukiwarkę i masz adres firmy
Jak wyżej. Dodałbym mu jeszcze ze przy składaniu następnego wniosku wszystko wyjdzie a konsekwencją tego będzie zwrot niezależnie pobranego świadczenia z ustawowym odsetkami a i przecież falszywe oświadczenie wymaga zawiadomienia prokuratury.
A z drugiej strony to jest dokument który to strona powinna sama dostarczyć a nie OPS prowadzić dochodzenie - wezwanie do uzupełnienia dokumentów pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia
A z drugiej strony to jest dokument który to strona powinna sama dostarczyć a nie OPS prowadzić dochodzenie - wezwanie do uzupełnienia dokumentów pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia
wiem, też mu tak wytłumaczyłam, no ale co poradzę jak on jest mądrzejszy od ustawy... dzięki za pomoc, powiedziałam mu że ma możliwość odwołania sie
Oprócz mam tu takiego mądrego PANA - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Dochód uzyskany
areszt śledczy- co z dochodem rodziny?
uzysk
jakie zaświadczeniedo dochodu uzyskanego? Pomocy
pomocy co zrobić
nic tylko się pociąć
Dochód uzyskany
świadczenie rodzicielskie
świadczenie pielęgnacyjne rolnika bez roli
utrata pracy od kiedy przyznać zasiłek rodz.
SZO PROSZE O POMOC
czy mam do czynienia z utratą i uzyskiem ?
do Pana Tomka z Sygnity
do Pana od Sygnity
ŚP a urlop wychowawczy
alimenty za 2014 r.