Dochod w ryczałcie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 07 sie 2014, 14:28

jak wylicza się dzochod w działalności o ryczałcie? w jaki sposob mamy spr czy petent nie ściemnia na oświadczeniu?
nnn

Napisano: 07 sie 2014, 14:29

nnn pisze:w jaki sposob mamy spr czy petent nie ściemnia na oświadczeniu?
nie sprawdzisz .. przyjmujesz oświadczenie petenta za pewnik .. nie wszyscy kłamią ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2014, 14:32

wiem że nie wszyscy kłamią, tylko wydaje mi się że skoro jest kryterium dochodowe, musimy wyliczyc czy rodzinie sie należy ZR to powinien być jakis sposob wyliczenia dochodu, bo inaczej jak petent określa że wlasnie tyle ma dochodu a nie więcej czy mniej?
nnn

Napisano: 07 sie 2014, 14:34

nnn pisze:wiem że nie wszyscy kłamią, tylko wydaje mi się że skoro jest kryterium dochodowe, musimy wyliczyc czy rodzinie sie należy ZR to powinien być jakis sposob wyliczenia dochodu, bo inaczej jak petent określa że wlasnie tyle ma dochodu a nie więcej czy mniej?
przy ryczałcie i karcie podatkowej tylko osoba prowadząca działalność zna swoje koszty uzyskania dochodu
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2014, 14:35

bo peten wie jaki mial przychod,ile zaplacil skladek i naleznego podatku i ile poniosl kosztow, zeby ten przychod osiagnac...jesli nie chcesz dac wiary w zlozone przez niego oswiadczenie to musisz go oskarzyc o zlozenie falszywego oswiadczenia;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x