szo a krus - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 07 sie 2014, 14:22

Spójrzcie na to viewtopic.php?f=19&t=207158371
wypowiedzcie się jak Wy uwarzacie
ensiferum

Napisano: 07 sie 2014, 14:35

do końca 2014 roku muszą wykazać faktyczną rezygnację z zatrudnienia
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2014, 14:48

ja po szkoleniu byłem upewniony że krusowcom już teraz przysługuje zdo z tyt rezygnacji z pracy na gospodarce ale teraz to mam mentlik. od 01 stycznia 2015r chodzi o to że ci co nie podejmują pracy też będą mogli mieć przyznane zdo itd ale na dzień dzisiejszy rolnik musi zrezygnować z pracy na gosp i jeszcze z pracy wg naszej ustawy coś mi tu nie pasuje
ensiferum

Napisano: 07 sie 2014, 14:56

szo przysluguje (poki co) osobie rezygnujacej z zatrudnienia a praca w gospodarstwie rolnym nie jest zatrudnieniem, do tego jak ktos zrezygnowal z takiego zatrudnienia o jakim mowi nasza ustawa ale jest dodatkowo rolnikiem, to jeszcze musi zaprzestac pracy w gospodarstwie rolnym...zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego = niepodejmowanie zatrudnienia, a nie rezygnacja z niego
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2014, 15:07

ensiferum pisze:ja po szkoleniu byłem upewniony że krusowcom już teraz przysługuje zdo z tyt rezygnacji z pracy na gospodarce ale teraz to mam mentlik. od 01 stycznia 2015r chodzi o to że ci co nie podejmują pracy też będą mogli mieć przyznane zdo itd ale na dzień dzisiejszy rolnik musi zrezygnować z pracy na gosp i jeszcze z pracy wg naszej ustawy coś mi tu nie pasuje
już teraz to tylko te osoby co sie "mieszczą" w art. 25 zdo
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2014, 15:12

Ewalu i KB wiem że jesteście bardziej obcykane ode mnie bo często z waszych porad korzystam ale jakby czytać literalnie art 17b czy by tak nie było jak pisałem wyżej
ensiferum

Napisano: 07 sie 2014, 15:13

ensiferum pisze:Ewalu i KB wiem że jesteście bardziej obcykane ode mnie bo często z waszych porad korzystam ale jakby czytać literalnie art 17b czy by tak nie było jak pisałem wyżej
nie ...
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2014, 15:17

nie, bo art. 17 b jest "dodatkeim" dla rolnikow :) a do wszystkich ma zastosowanie 16a ust.1 - czyli na razie rezygnacja z zatrudnienia w zwiazku z koniecznoscia opieki to podstawowy warunek dla wszystkich (wylaczajac tych co moga zalapac sie na art. 25 ustawy o zdo)...jeszcze raz zwracam ci uwage na to,ze zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa nie jest rezygnacja z zatrudnienia,jest tylko dodatkowym warunkiem , ktory musza spelnic ubiegajacy sie o SZO,SP,ZDO rolnicy
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x