dochod z czy za

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Marta_16

dochod z czy za

Post autor: Marta_16 »

witam powiedzcie jak robicie z ustawy wynika ze dochod biezemy z miesiaca poprzedzajace ale jak wy mowicie ludzia zeby przynosili zaswiadczenia bo zazwyczaj maja za sierpien a nie dochod wypłacony w sierpniu? jak wy to robicie?
Pearlita

Re: dochod z czy za

Post autor: Pearlita »

Dochody z. Wtedy dochodem z sierpnia jest ten dochód na zaświadczeniu. Bo gdyby było za sierpień to prawdopodobnie byłyby to pieniądze otrzymane we wrześniu.
Pearlita

Post autor: Pearlita »

Pearlita pisze:Dochody z. Wtedy dochodem z sierpnia jest ten dochód na zaświadczeniu. Bo gdyby było za sierpień to prawdopodobnie byłyby to pieniądze otrzymane we wrześniu.
Nie wiem, czy zrozumiale napisałam. Ja biorę zaświadczenie, na którym pracodawca pisze, że dochód netto w miesiącu sierpniu wyniósł X zł.
Marta_16

Post autor: Marta_16 »

no wlasnie i tak jest prawidlowo mi wiekszosc osob przynosi zaswiadczenie ze dochod za sierpien od 01.08 do 31.08 wynosil i to jest nie bardzo wedlug ustawy
ODPOWIEDZ