dochod z dzialal - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 31 mar 2015, 8:25

grudzien 143,51,styczen minus238,52,luty105,38 dochody w oswiadczeniu z dzialalnosci ,czy ten minusowy dochod to trzeba odjac czy trakotowac jako zerowy dovhod za styczen??,ja bym traktowal jako zerowy dochod,ale jak ktos by mi podpowiedzial bym byl wdzieczny
rysio22

Napisano: 31 mar 2015, 20:26

Nikt nie wie??? A ja mam wiedzieć :shock:
Wiem tyle, że w praktyce żadne z tych rozwiązań nie będzie mieć istotnego, a nawet żadnego wpływu na dodatek i nie ma czym się przejmować, jednocześnie w zasadzie nie ma dobrej recepty.
No, ale trzeba się odważyć na wybór. No to wybieram sumę z uznaniem znaków ujemnych, przy czym ewentualne zerowanie dotyczyłoby ujemnej sumy, a nie składników.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 01 kwie 2015, 8:57

dochód luty zero
gajka

Napisano: 01 kwie 2015, 20:52

Eee... :?:
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2015, 8:09

PCW no nie szczyp się .......dokończ ten wzór E = mc2.......
Tak pewnie znów uważacie że małe ww wydziwia a to nie tak. Celowo użyłem wzoru teorii względności bo i w tym przypadku jest wszystko względne. Aby tą względność zbadać empirycznie niezbędny jest wywiad podczas którego należy zbadać dochody i wydatki gospodarstwa. Należy zbadać wydatki za okres tych samych miesięcy na które opiewa deklaracja o dochodach. I w przypadku gdy delikwent więcej wydaje niż ma możemy pokusić się o odmowę z powodu rażącej dysproporcji.
Jak ktoś jest zainteresowany tym wątkiem niech poszpera sobie w forum bowiem kiedyś to już szczegółowo opisałem ( a powtórzyć to lubię tylko Warkę Strąga :lol:)
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2015, 10:19

Ja w swym ogródku kwoty ujemne traktuję jako zero. Kwotą ujemną dla mnie jest również choćby potrącenie komornicze, którego też przecież nie odejmujemy i traktujemy jako zero.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2015, 10:32

Dokładnie Krwawa ja również tak to traktuje. Ale przy uporczywych minusach biorę to pod uwagę bo jeśli gość w jednym miesiącu ma 100 na plusie a dwa pozostałe po 5000 na minusie a żona nie pracuje to zadaje pytanie dobra a z kąt wzięto te 10000 na zakupy ? do tego dokłada się opłaty życie i inne wydatki i wychodzi nam rażąca dysproporcja
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2015, 11:45

A jak postępujesz w takich sytuacjach? Niby kosztów uzyskania nie bierzemy pod uwagę, ale fakt, że co miesiąc na minusie i np. 20 tysięcy wydane. Jak ustalasz dochód i którą kwotę w ramach tego dochodu uwzględniasz?
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2015, 13:05

jak jest na książce przychodów i rozchodów a więc biorę co mu zostaje po różnicowaniu winien i ma (nie mam innego wyjścia) ale jeśli gość jest na chronicznym grubym minusie i jeszcze dorzucę mu do tego rachunki za prąd wodę czynsz ile wydaje na żywność itp a gość się buja furą to odmawiam z rażącej dysproporcji dokładnie opisując każdy dochód i wydatek aby wykazać że wydaje więcej niż ma a w oświadczeniu majątkowym nie wykazał oszczędności ..... wrzucam również już tak na marginesie że we wcześniejszych wnioskach było podobnie ale to tylko dla podkreślenia że gość zataja dochody bo inaczej nie był by w stanie pokryć wskazanych wydatków
Jak jest na ryczałcie to już nie mam takiego manewru ale i tak badam wydatki jego gospodarstwa .... podaj swoją @ to ci taka tabelkę wrzucę
używam ja również u tych co nie mają żadnego dochodu lub mają tylko "prace dorywcze" . Powiem że to działa i każdy mi choć z grubsza dopasowuje swoje dochody do wydatków.
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2015, 14:09

Dzięki za informacje, @małe ww. Oto mój e-mail: [email protected]
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU