Ależ mi się namieszało - przez omyłkę wystawiłam deczyję o DE na okres od 1.04.2014 - 30.04.2015r. a powinnam tylko do końca 2014r., poten wnioskodaczyni powinna złozyc następne wnioski (na szczęscie do końca 30.04.2015r., miała przyznany DM). w M-cu marcu 2015 r. złozyła wniosek o DM i ma odmowe wiec nie mogę jej wypłacić już za 04.2015r. Pomóżcie co mam zrobić.
Postanowienie stwierdzające oczywistą omyłkę i wyprostować czasokres przyznania DE. Chociaż nie wiem czy okres przyznania można podciągnąć pod oczywistą omyłkę. Jeśli nie, to wydaj decyzję zmieniającą: uchyl tamtą w części i podaj nowy okres przyznania. Nie masz wyjścia. Nie macie radcy prawnego aby podpytać?
Ja widzę jeszcze jedno wyjście: cichutko zostawić jak jest i płacić (chyba że wystąpiła przerwa w dodatku mieszkaniowym)
Taak, tak chyba będzie najlepiej.
Dziekuje za odpowiedzi. Mamy radców ale co z tego.... Poki co napisałam postanowienie o pomylce ze wypłata DE należy sie do 31.03.2015 tak jak była wypłata DM. Musiałam chociaz ta datę wyprostować bo od 1 kwietnia będzie odmawna decyxzja DM. Poza tym decyzja DE tak jak pisałam była na rok wystawiona - moja pomyłka (na szczęscie nie było przerwy w pobieraniu DM)