dochód z działalności
-
- Referent
- Zajmuję się: SW/ŚW/FA
- Kontakt:
dochód z działalności
Czy ktoś z Was wnioskował do Urzędu skarbowego o wydanie zaświadczenia o dochodach z działalności gospodarczej na zasadach ogólnych do stypendium? Kobietka przyniosła mi jakieś zaświadczenie z US ZAS-DFU ale tam jest wymieniony tylko przychód dochód i składki społeczne.
-
- Referent
- Kontakt:
Re: dochód z działalności
nikt nic nie wie? a może powiedzcie jak u Was wyglądają takie zaświadczenia bo ja pierwszy rok prowadzę stypendia wiec moze to co mam mi wystarczy?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA/ST/PS/SR
- Kontakt:
Podpinam się pod pytanie ja mam to samo zaświadczenie i nie wiem czy takie właśnie powinno byc i jak liczyc dochód
-
- Praktykant
- Zajmuję się: stypendia
- Kontakt:
Tez mam ten sam problem. Moze ktos podpowie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR, DM, ST
- Kontakt:
ja bym przychod pomniejszyła o to co jest na zaświadczeniu i odjęła składki zdrowotne a a następnie podzieliła na 12 m-cy chyba że działaność była prowadzona krócej niż rok. oczywiście zaświadczenie za 2022rok
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW,DW,DO,ST,CP
- Kontakt:
też mam takie zaświadczenia, będę liczyć wg. nich odejmując te składowe które są wypisane, chociaż tez grubo się zastanawiam czy to jest prawidłowy druk, ale innego nie przynieśli. Bo o samym sposobie rozliczenia jest już inny druk i oni wypełniają inny wniosek w US.
-
- Referent
- Kontakt:
no właśnie chodzi o to że na tym zaświadczeniu w ogóle nie ma wyszczególnionych składek zdrowotnych a wiem że były odprowadzane bo prowadzę też zasiłki rodzinnemarta050686 pisze: 22 wrz 2023, 13:34 ja bym przychod pomniejszyła o to co jest na zaświadczeniu i odjęła składki zdrowotne a a następnie podzieliła na 12 m-cy chyba że działaność była prowadzona krócej niż rok. oczywiście zaświadczenie za 2022rok
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW,DW,DO,ST,CP
- Kontakt:
u mnie na jednym zaświadczeniu osoba ma stratę więc nie ma składek zdrowotnych na tym zaświadczeniu ujętych wiec to może ma wpływ, ale np u innej osoby mam wypisane i taki dochód policzyłam.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DO, KDR, STYPENDIA,
- Kontakt:
U mnie tez był podobny problem działalność na zasadach ogólnych pan przyniósł zaświadczenie z US nie takie jak wskazuje ustawa dzwoniłam do us i Pani kazała ręcznie wypisać wniosek o wydanie zaświadczenia z podaniem tych składowych które nam wskazuje ustawa ponieważ na ich drukach o zaświadczenie nie było opcji wydania takiego zaświadczenia jakie nam potrzebne. Drugie zaświadczenie które Pan dostał z US zawiera wszystkie składniki wymienione w naszej ustawie
Oprócz dochód z działalności - Stypendia przeczytaj również:
Refundacja
Decyzje
decyzje a dotacja
Jak ustalić dochód
faktura za zielona szkoła
Przesuniecie terminu załatwienia sprawy
Liczyć czy nie liczyć?
Decyzja odmowna
świadczenie pielęgnacyjne?
Czy męża przebywającego w ZK należy wliczać do składu rodziny dla przyznania stypendium szkolnego?
dostałem stypednia w spadku
pomoc rzeczowa
zasiłek szkolny UKR
stypendium dla ukrainki
dobrowolne alimenty
Przyznanie stypendium z urzędu