dochód z działalności gosp.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, DO, DM, DW, DG
- Kontakt:
dochód z działalności gosp.
Mam pytanie, jak liczyć dochód osobie prowadzącej działalność w sytuacji gdy dochód za sierpień i październik był na minusie, a we wrześniu dodatni 800 zł? Odejmuje od dochodu z września stratę za pozostałe dwa miesiące i uznaję, że ma dochód zero, czy liczę te 800 za wrzesień?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: dochód z działalności gosp.
sierpień zero dochodu
wrzesień dochód 800
październik zero dochodu
a jaka to działalność?
wrzesień dochód 800
październik zero dochodu
a jaka to działalność?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Nalezy zacząć od informacji, na jakiej zasadzie prowadzona jest działalność. Różnicę zobaczysz w art. 3 ust. 5 i ust. 6 u.d.m.tetisw pisze: 03 gru 2024, 12:14 Mam pytanie, jak liczyć dochód osobie prowadzącej działalność w sytuacji gdy dochód za sierpień i październik był na minusie, a we wrześniu dodatni 800 zł? Odejmuje od dochodu z września stratę za pozostałe dwa miesiące i uznaję, że ma dochód zero, czy liczę te 800 za wrzesień?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, DO, DM, DW, DG
- Kontakt:
Sprzedaż art. metalowych. Zasady ogólne. Dzięki za odpowiedź.:-) pisze: a jaka to działalność?
Działalność na zasadach ogólnych, wnioskodawca złożył oświadczenie o dochodzie za poszczególne miesiące, tylko miałem wątpliwości jak ustalić ten dochód, czy patrzeć osobno na każdy miesiąc (wtedy wliczam dochód 800 zł) czy łącznie i uwzględnić stratę z dwóch miesięcy (wtedy by miał zero dochodu).Maxima pisze: Nalezy zacząć od informacji, na jakiej zasadzie prowadzona jest działalność. Różnicę zobaczysz w art. 3 ust. 5 i ust. 6 u.d.m.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Każdy miesiac osobnotetisw pisze: 03 gru 2024, 14:05Sprzedaż art. metalowych. Zasady ogólne. Dzięki za odpowiedź.:-) pisze: a jaka to działalność?Działalność na zasadach ogólnych, wnioskodawca złożył oświadczenie o dochodzie za poszczególne miesiące, tylko miałem wątpliwości jak ustalić ten dochód, czy patrzeć osobno na każdy miesiąc (wtedy wliczam dochód 800 zł) czy łącznie i uwzględnić stratę z dwóch miesięcy (wtedy by miał zero dochodu).Maxima pisze: Nalezy zacząć od informacji, na jakiej zasadzie prowadzona jest działalność. Różnicę zobaczysz w art. 3 ust. 5 i ust. 6 u.d.m.
Oprócz dochód z działalności gosp. - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
do kiedy przyznać dodatek jeżeli orzeczenie o niepełnosprawności ważne do grudnia
Proszę o sprawdzenie
uzasadnienie
Właściciel domu jednorodzinnego będący opiekunem prawnym dzieci-właścicieli mieszkania
Zasiłek ojcowski
Kłamstwo
Wznowienie postępowania
Tytuł wykonawczy
podstawa prawna czy jesy bez zmian??
Wyliczenie dochodu
świadczenie wspierające
wydatki za wodę i ścieki
wyrównanie z zus
wywiad
dochód z emerytury
opłata za wymianę wodomierza