Witam.
Moje pytanie dotyczy takiej sytuacji....
Zadano mi pytanie czy ojciec sprawujący opiekę nad trójką niepełnoletnich dzieci, które odziedziczyły po zmarłej matce mieszkanie własnościowe może starać się o dodatek mieszkaniowy?
W mieszkaniu tym nie ma czynszu (nie ma tam żadnej wspólnoty), tylko opłaty bieżące.
Spełniają warunki dot. powierzchni normatywnej.
Czy ktoś mógłby mi udzielić odpowiedzi???
Pozdrawiam
Właściciel domu jednorodzinnego będący opiekunem prawnym dzieci-właścicieli mieszkania
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DODATKI MIESZKANIOWE
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: Właściciel domu jednorodzinnego będący opiekunem prawnym dzieci-właścicieli mieszkania
Tak. Wniosek na jedno z dzieci a podpisuje ojciec jako opiekun prawny. Tak, jak w przypadku osoby ubezwłasnowolnionej.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: Właściciel domu jednorodzinnego będący opiekunem prawnym dzieci-właścicieli mieszkania
Jeszcze jedno pytanie...
Jeśli jest to właściciel, to co powinnam brać pod uwagę obliczając dodatek? tzn. jakie wydatki? podpowiedzcie proszę??
Jeśli jest to właściciel, to co powinnam brać pod uwagę obliczając dodatek? tzn. jakie wydatki? podpowiedzcie proszę??
-
- Praktykant
- Kontakt:
...no i jeszcze jedno...
kto potwierdza jako zarządca i na jakie konto w tym przypadku musiałby iść dodatek?
kto potwierdza jako zarządca i na jakie konto w tym przypadku musiałby iść dodatek?
Oprócz Właściciel domu jednorodzinnego będący opiekunem prawnym dzieci-właścicieli mieszkania - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Kara dla zarządcy
dodatki mieszkaniowe
jak kończycie sprawę
Proszę o sprawdzenie wyliczeń !
wydatki , pilne
do kiedy przyznać dodatek jeżeli orzeczenie o niepełnosprawności ważne do grudnia
Proszę o sprawdzenie
uzasadnienie
Zasiłek ojcowski
Kłamstwo
Wznowienie postępowania
Tytuł wykonawczy
dochód z działalności gosp.
podstawa prawna czy jesy bez zmian??
Wyliczenie dochodu
świadczenie wspierające