dochód z gospodarstwa - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 29 kwie 2015, 13:15

Mam pytanie czy jeżeli wnioskodawczyni ma 0,4515 ha przeliczeniowych to licze dochód z godp.
ewa12

Napisano: 29 kwie 2015, 14:28

Odpowie ktoś
ewa12

Napisano: 29 kwie 2015, 14:36

tak liczy się dochód w DM - nie liczy się tylko w ustawie o pomocy społecznej i w stypendiach
teresa1

Napisano: 29 kwie 2015, 14:52

ok dziękuje
ewa12

Napisano: 30 kwie 2015, 8:38

witam, mam składać na becikowe i chce wiedziec, czy jesli mam 0,7563 ha przelicz to mi sie to wlicza, bo słyszałem że gospodarstwo rolne jest od 1 ha przeliczeniowego dopiero, wiec tego się chyba nie bierze nie? czy to może przy świadczeniach jest inaczej brane, a przy dodatkach mieszkaniowych inaczej? ktoś pomoże?
książek

Napisano: 30 kwie 2015, 9:02

Gospodarstwo rolne liczone jest od 1ha przeliczeniowego . Podobnie jest z dochodem - do 1 ha nie liczy się.
mariola1806
Praktykant
Od: 15 gru 2014, 15:28
Zajmuję się:

Napisano: 30 kwie 2015, 22:09

Mam wobec tego pytanie: Z KTÓREGO PRZEPISU naszej ustawy to wynika?
Nota bene było w innych przepisach kilka definicji gospodarstwa rolnego i niektóre (może większość) nie zawierały takiej granicy, więc mam wątpliwość.

Ponadto kiedyś na tym forum było przedstawiona opinia Ministerstwa (dziś chyba nie do odnalezienia, ale może ktoś pamięta lub ciągle ma), według której limit wielkości w dodatkach nie obowiązuje.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 30 kwie 2015, 23:57

oczywiście PCW ma rację
ale puki piwa PCW nie postawi będe kontra hiihhi
Fakt w przepisach o DM nie ma mowy o limicie powierzchni gospodarstwa rolnego i można to zinterpretować w ten sposób nie ważne ile ma ha ale czy to użytkuje
ale ...... żeby PCW nie czuło się źle to jest ustawa o podatku rolnym która ten tema mowa o 1 ha przeliczeniowym KRUS równieżą........
A teraz najśmieszniejsze połowa Polski wlicza dochód z 1 ha przeliczeniowego a połowa od mniej .... tak jak jest z dod piel. ..........
no to co żeby było więciej niż ha przeliczeniowy to X na ogórka a mniej na korwina co ? :lol:
Polska to piękny kraj ..............................
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 03 maja 2015, 20:29

książek pyta jak to jest przy becikowym. W świadczeniach rodzinnych jest pojęcie gospodarstwa rolnego ( w myśl ustawy o podatku rolnym) i jeśli jest 1 ha przeliczeniowy LUB 1 ha fizyczny to wtedy liczymy do dochodu rodziny. Może być 1 ha fizyczny ale mniej przeliczeniowych - liczymy; może być 1 ha przeliczeniowy ale mniej niż 1 ha fizyczny - też liczymy ( ta opcja zdarza się rzadziej)
kajka...

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x