kredyt - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 29 kwie 2015, 13:01

wnioskodawca zwial kredyt z banku na pokrywanie wydatkow ,czynsz itp ,nie pracuje i czy mam wliczac ten kredyt do dochodu??
ania125

Napisano: 29 kwie 2015, 13:07

Kredytu za dochód nie uznajemy. A swoją drogą czy ów pan to rat nie spłaca?
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 13:14

no tez tak mysle ale wlasnie osoba nie pracuje , zona ma rente i dwojke dzieci maja,wynajmuja mieszkanienajem 7oo zl, i teraz jeszcze raty trzeba oddawac, i jak z takimi klientami postepowac. normalnie zlosc bierze.,ale do dochodow z trzech miesiecy musza podac przynajmniej ile wydaja z tej pozyczki prawda??
ania 125

Napisano: 29 kwie 2015, 13:24

Nie jest to tak do końca jasne. Skoro przyjęliśmy :) że kredytu nie wliczamy do dochodu to go nie ma. Tak jak nie ma zasiłków pielęgnacyjnych. Są, a ich nie ma. ;) Ja bym chyba nic nie robiła z tym. Może pan na oświadczeniu napisać Ci, że utrzymuje się z kredytu, ale nie liczyłabym go, no wiesz... :) Miewam przypadki, że ktoś pobiera np. zasiłek okresowy, ale w deklaracji o dochodach wpisuje zero, wiadomo. Zero dochodów we wniosku wygląda idiotycznie i wtedy proszę, żeby mi w oświadczeniu napisano o tym zasiłku i jego wysokości.
Swoją drogą ciekawe, że pan dostał kredyt, chyba że wcześniej pracował. Ale taki kredyt to gwóźdź do trumny...
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 13:30

gość wziął kredyt bez żyrantów a i nic nie ma więc spłacać nie musi :lol:
A tak na serio jeśli chcesz odmówić mu dodatku to musisz przeprowadzić postępowanie dowodowe niech pokaże ci umowę kredytową i powie z czego spłaca raty ... jeśli gość nie będzie chciał współpracować nie da umowy i powie że nie musi a do umowy ma tylko wgląd sąd to możesz mu powiedzieć że WSA również jest sadem i będzie tam musiał to udowodnić. Masz dokładnie opisać jego wydatki oraz jego dochody wykazując że dochody nie pokrywają wydatków tylko pamiętaj do tego jest potrzebny wywiad środowiskowy
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 13:46

oj niech by tam mial dodatek ale chodzi o to ze jak mu podlicze wydatki,czynsz,wynajm,zycie,splata ktedytuitp a w dochodach wykaz emi tylko 700 zl renty miesiecznie to z czego pokrywa wydatk???? ....ciezki temat z takimi ludzmi :o
ania125

Napisano: 29 kwie 2015, 13:58

Patrzyłam na to z innej perspektywy. Faktycznie wygląda to na zatajanie dochodów. A ja już myślałam, że to uczciwi ludzie. ;)
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 13:59

jak jednego cwaniaka żyjącego z powietrza przećwiczysz to fama pójdzie w miasto. A z czego pokrywa wydatki musi ci się wyspowiadać jak chce dostać społeczne pieniądze
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 14:32

tak mysle ze ma mi napisac ile pieniedzy przeznacza miesiecznie z pozyczki na zycie ogolnie,i to wezme jako dochod,,pewno taka chwilowke wzial,no bo to bedzie jedyne tlumaczenie tej osoby ,w sumie byla u mnie i powiedziala ze z pozyczki oplaca czynsz wynajm itp,
ania125

Napisano: 30 kwie 2015, 22:01

Ano właśnie. Bierze pożyczkę, by na bieżąco się utrzymywać, jest zdesperowany, chce pociągnąć jeszcze może kilka miesięcy i nie myśli co będzie potem, a potem zwykle totalna katastrofa, bo jak nie mieli tak nie maja wystarczających dochodów. Tak działa ponoć większość tych drobnych pożyczkobiorców-desperatów. Dajcie takim dodatki, niech choć trochę im ulży.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x