dochód z miesiąca poprzedzającego - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 18 lip 2014, 14:24

witam. może wy mi wyjaśnicie. Jak przychodzi ktoś z wnioskiem we wrześniu to biorę dochody za sierpień czy te uzyskane w sierpniu? dla mnie to niejasne. zapis ustawy o pomocy społ. mówi o dochodach z miesiąca poprzedzającego ale co to znaczy?
wiewiórka

Napisano: 21 lip 2014, 7:53

Dokładnie to co zapisane, dochody netto osób tworzących gospodarstwo domowe (czyli to co zarobili w danym miesiącu), pensje, renty, emerytury, świadczenia itp.
MZv2

Napisano: 29 lip 2014, 13:45

To, to ja wiem. Mi chodzi o to że jeśli osoba składa wniosek we wrześniu to ja chce dochody za sierpień niezależnie czy wyplata wynagrodzenia następuje w sierpniu czy we wrześniu, czy też chce dochody te uzyskane konkretne w sierpniu czyli często za lipiec bo tak ludzie mają wyplaty.
wiewiórka

Napisano: 30 lip 2014, 7:32

mają być dochody które otrzymał w miesiącu sierpniu
ebk

Napisano: 30 lip 2014, 10:26

No właśnie o to mi chodziło. Czyli to nie rzadko będą dochody za lipiec wyplacone w sierpniu.
wiewiorka

Napisano: 31 lip 2014, 14:05

też mam taki dylemat...chociaż w zeszłym roku konsultowałam się z prawnikiem i wyszło mu, że powinniśmy liczyć dochód OSIĄGNIĘTY w danym miesiącu, zresztą jest to zgodne z pkt 12 par. 8 ustawy o p.s. (chociaż tam jest o jednorazowym dochodzie). Podobnie miałam dylemat jak pracodawca NIE WYPŁACAŁ wynagrodzenia- obawiam się, że powinnam policzyć, jakby rodzina miała wypłacone...ale tak faktycznie to rodzina NIE MIAŁA środków do życia....
Ogólnie to wolę, jak na zaświadczeniu nie ma informacji, kiedy była wypłata...
kat

Napisano: 31 lip 2014, 14:23

a do dochodu wliczamy staż?
maniusza

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x