dochód z posiadanej ziemi
dochód z posiadanej ziemi
Moje pytanie dotyczy ziemi, której jestem właścicielką. Ponieważ są to blisko 2 ha do mojego dochodu rocznego zostaje mi doliczona kwota ok 4 tyś zł. Ziemia jest wydzierżawiona, ktoś inny ją uprawia, ktoś inny bierze na nią dopłaty jako rolnik i dla kogoś innego stanowi ona źródło dochodu. Podpisałam umowę dzierżawy, w której jest jasno zapisane, że nie mam żadnych korzyści finansowych z tej ziemi. Gdyby nie fakt posiadania tej ziemi wysokość moich dochodów pozwoliłaby mi otrzymywać 500+ na dziecko. Urzędnik przyjmujący wniosek poinformował mnie, że będzie decyzja odmowna, bo jestem właścicielką ziemi i takie są dochody z ziemi i koniec. Czy tak rzeczywiście jest i nie da się tego w żaden sposób obejść?
Re: dochód z posiadanej ziemi
Jesteś właścicielem to jest twoje i tobie się liczy, możesz wydzierżawić ale kto powiedział, że za darmo? Ktoś ma korzyść z Twojej ziemi a ty nawet dopłaty mu dodajesz? hojna jesteś.
oczywiście,że pracownik ma rację. czego to ludzie nie wymyślą by wyłudzić kasę ;P
Nie jestem pewna, ale nie jest tak, że jeśli umowa dzierżawy jest ujęta w ewidencji gruntów, to dochód z tych hektarów nie powinien Ci się wliczać?
Oprócz dochód z posiadanej ziemi - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Prace społecznie użyteczne
dochód z ziemi
SUO i kłopoty...
BIG PROBLEM
zasiłek stały a dodatek na kontynouwanie nauki
Ubezpieczenie zdrowotne na okres 90 dni
zasiłek stały utrata dochodu
alimenty czy odliczyć od dochodu
Status uchodźcy
pomost
schronisko dla bezdomnych
środki na SUO