dochód z PUP ? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 10 wrz 2015, 10:04

wniosek złożony we IX
klient uzyskał dochód za sierpień wypłacony we IX stypendium za uczestnictwo w klubie pracy , myślę że nie mam podstaw aby nie doliczyć do dochodu. Proszę utwierdźcie mnie w przekonaniu że mam rację? :D :D
miranda

Napisano: 10 wrz 2015, 11:11

według mnie skoro stypendium zostało wypłacone we wrześniu to ma wpływ na październik. Liczy się data kiedy otrzymał fizycznie pieniądze.
aaaa

Napisano: 10 wrz 2015, 11:43

Przeczytaj sobie art.8 ust3
xxxxxxx

Napisano: 10 wrz 2015, 13:17

ale utracony będzie w X
miranda

Napisano: 10 wrz 2015, 14:35

Zgodnie z art. 8 ust. 12 ustawy o pomocy społecznej w przypadku uzyskania jednorazowo dochodu należnego za dany okres, kwotę tego dochodu uwzględnia się w dochodzie osoby lub rodziny przez okres, za który uzyskano ten dochód.
i jednorazowego nie traktuje się jako utracony,
miranda

Napisano: 14 wrz 2015, 13:44

dochód z pup jest dochodem jednorazowym wiec nie wliczamy go wogóle do dochodu. Gdyby dostawał go przez np. 2 lub więcej miesięcy to wtedy liczymy. A art. 8 ust 12 stosujemy gdy ktoś otrzyma w danym miesiącu wyrównanie za kilka wcześniejszych miesiecy - wiec np. w miesiącu wrześniu ktoś otrzymuje zasiłek rodzinny z wyrównaniem od czerwca to wtedy juz we wrześniu możemy przyjąc do dochodu zasiłek rodzinny za miesiąc sierpień (zastosowanie wtedy ma art. 8 ust. 12)
zula

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x