kolejny niebezpieczne zdarzenie w stosunku do pracownika soc - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 09 wrz 2015, 17:24

https://olsztyn.wm.pl/297912,Grozil-bron ... z3lFszERYB

2015-09-09 10:05:39 (ost. akt: 2015-09-09 10:10:58)

Policjanci z Komendy Miejskiej Policji w Olsztynie zatrzymali 62-letniego mężczyznę, który groził bronią pracownicy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej. Funkcjonariusze zabezpieczyli naboje, nóż, gaz oraz przedmiot przypominający broń. Śledczy ustalają, czy przedmiot którym wymachiwał mieszkaniec Olsztyna, był bronią palną.
Z relacji pracownicy MOPS-u wynikało, że podczas wizyty domowej, którą miała w zakresie swoich obowiązków, 62-letni mężczyzna bez powodu skierował w jej kierunku broń i zaczął jej grozić.

Przerażona kobieta po wyjściu z mieszkania sprawcy, natychmiast wezwała policjantów, którzy chwilę później zatrzymali mieszkańca Olsztyna pod jego domem. Mężczyzna trafił do aresztu. Funkcjonariusze znaleźli przy nim przedmiot przypominający broń, naboje, nóż oraz gaz. Śledczy ustalają czy przedmiot, którym wymachiwał mieszkaniec miasta, był bronią palną.

Jedno jest pewne, Marek C. stanie przed sądem. Za groźby może trafić do więzienia nawet na dwa lata.

źródło: KMP Olsztyn
lalka

Napisano: 10 wrz 2015, 8:50

no proszę a ministerstwo proponuje mi kilkugodzinne szkolenie prowadzone przez policjantów dla mojego bezpieczeństwa
kogut

Napisano: 11 wrz 2015, 13:31

sprawca został wypuszczony
lalka

Napisano: 11 wrz 2015, 14:00

:o
dea

Napisano: 11 wrz 2015, 14:35

Brak słów. :o
niu

Napisano: 12 wrz 2015, 13:17

Zauważcie że ci bandyci zawsze są po 60! pier............ne nieroby co całe życie żerowali na innych. Zaczynam nienawidzić swoją prace która tak kochałam. Jak już kiedyś pisałam mój po......jeb ma 4 umorzone postępowania nawet za czynna napaść w miejscu pracy. jak zaczynałam prace był prestiż, faktyczna pomoc, dobre relacje, zaufanie. Co się porobiło???? 80 % to alkoholicy, psychiczni, charakteropaci, przestępcy. Taki jest teraz klient pomocy społecznej w 80%.
Wredna1

Napisano: 12 wrz 2015, 21:21

Wredna a 80 % pracownikow ops-ow to kto? Mam pisac dobitniej?
sprowokowany

Napisano: 12 wrz 2015, 22:04

dokończ proszę dokończ
a...

Napisano: 13 wrz 2015, 0:03

Dawniej było zaufanie pomiędzy klientem a pracownikiem socjalnym ale też dobra współpraca pomiędzy innymi instytucjami pomagającymi klientowi. Każda osoba dorosła miała swój dochód, była praca a wręcz nakaz podejmowania pracy.
Teraz w wielu przypadkach pozostała tylko współpraca pomiędzy instytucjami ( brak ofert pracy, problem z otrzymaniem przez klienta natychmiastowej pomocy psychologa, terapeuty, brak mieszkań z ceną na możliwości klientów. Uzależnienie sytuacji klientów od możliwości finansowych gmin, podleganie ośrodków pomocy pod gminy ).
Praca to w wielu przypadkach lekarstwo na biedę, nudę, beznadzieję.
Różne możliwości finansowe gmin to znacznie różniąca się pomoc dla klientów ( którzy mają to nieszczęście, że mieszkają w biednej gminie lub szczęście mieszkania w bogatej gminie).
Podlegające pod gminy ośrodki w wielu przypadkach w swojej pracy muszą kierować się zgodą władz gminy a nie pracować zgodnie z zauważanymi przez nie potrzebami.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x