dochód z zagranicy, jak przeliczyć - nie ma koordynacji

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

dochód z zagranicy, jak przeliczyć - nie ma koordynacji

Post autor: madzix »

Mąż wnioskującej pracuje za granicą, dziecko na które wnioskuje ma innego ojca, koordynacja nie zachodzi
1. przeliczam dochód uzyskany z zagranicy, firma jest w Polsce ale składniki podatek itp jest w Norwegii, firma wystawiła mi zaświadczenie o wysokości dochodu za miesiąc w zł czy mogę to przyjąć, czy muszę mieć przeliczony dochód z waluty, w której zarabia ?

dochód za 2017 rok rozliczony normalnie w Polsce jako dochód zagraniczny w zł, czy to mi wystarczy, US wykazał ten dochód w zł jako dochód zagraniczny, dziele przez 12 czy liczbę miesięcy w których był uzyskiwany ?
Ania@
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: dochód z zagranicy, jak przeliczyć - nie ma koordynacji

Post autor: Ania@ »

To ze jest inny ojciec nie znaczy ze nie ma koordynacji, jeżeli mąż wnioskodawczyni pracuje za granica składki ma tam płacone to zachodzi koordynacja, a przynajmniej powinnaś wysłać zapytanie
A co do kasy to liczysz przez miesiące uzyskiwane, jak pracuje cały rok to przez 12
ODPOWIEDZ