dochody - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 03 wrz 2014, 10:47

witam mam kilka pytan odnosnie stypendium poniewaz po raz pierwszy sie tym zajmuje:
1 jaki dochod brac pod uwage jezeli pan ma przyznay zasilek dla bezrobotnych od 06.08.2014 r. ale wyplata nastąpi we wrzesniu, zona pracuje na umowe?
2 pani za sierpien nie miala dochodu od 1.09.2014 podjela prace jak obliczyc dochod?
3 czy trzeba odliczac od dochodu rodziny skladke KRUS i jezeli tak to odliczamy wszystkim osobom w rodzinie czy tylko wlascicielowi gospodarstwa?
4 jak obliczyc dochod jezeli maz i zona sa ubezpieczeni w KRUS ale przebywaja na zwolnieniu i skladka jest potracana ze zwolenienia?
OPS119

Napisano: 03 wrz 2014, 12:02

3.My nie odliczamy składki KRUS, dochód z gospodarstwa powyżej 1 ha przeliczeniwego x 250 zł,
4.zaświadczenie z KRUS o wysokości netto wypłacanego świadczenia w VIII 2014,
1. dochód z umowy w VIII 2014 . Ja zobowiązał bym wnioskodawcę do przedstawienia dochodu z IX 2014 - zmiana sytuacji rodziny, musi zgłosić wnisokodawca,
2.żadnego dochodu ? Ja wtedy pytam z czego żyła i dlaczego nie korzystała z pomocy społecznej( zasiłki okresowe, itp.). We wrześniu ma obowiązek zgłoszenia zmiany swojej sytuacji, przedstawia umowę i składa oświadczenie czy uzyskała dochód z tego tytułu. Jeśli w X 2014 będzie wypłata, Pani powinna ten fakt zgłosić do organu i po ponownym przeliczeniu dochodu, organ albo podtrzymuje decyzję, albo ją cofa, albo wstrzymuje.
zbychu

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x