dochody do becikowego - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 11 paź 2009, 13:19

Niedługo urodzę dziecko,jestem rozwiedziona czy aby otrzymac becikowe to uzależnione od dochodu będą brane pod uwage tylko moje dochody czy też ojca dziecka(nie jest moim mężem)???I z jakich miesięcy ewentualnie te dochody?
~basia

Napisano: 11 paź 2009, 13:22

jednorazowa zapomoga przysługuje niezależnie od dochodów
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 11 paź 2009, 15:11

To wiem ale chodzi mi o tą uzależnioną od dochodów tzw.socjalną
~basia

Napisano: 11 paź 2009, 15:13

W moim mieście są trzy zapomogi z tytułu urodzenia dziecka.Gminna,samorzadowa i socjalna ja pytam o tą socjalna bo wiem,że ta jest uzależniona od dochodów.
~basia

Napisano: 11 paź 2009, 21:09

\"socjalna\" jeszcze takiej nazwy nie słyszałam a już słyszałam różne. Chodzi zapewne o dodatek do zas.rodzinnego z tytułu urodzenia dziecka. Dodatek ten wynosi równiez 1000 zł. Aby z niego skorzystać trzeba kwalifikować się do zas.rodz. czyli kryterium 504 zł
~Olla

Napisano: 11 paź 2009, 21:10

\"socjalna\" jeszcze takiej nazwy nie słyszałam a już słyszałam różne. Chodzi zapewne o dodatek do zas.rodzinnego z tytułu urodzenia dziecka. Dodatek ten wynosi równiez 1000 zł. Aby z niego skorzystać trzeba kwalifikować się do zas.rodz. czyli kryterium 504 zł na osobę w rodzinie
~Olla

Napisano: 11 paź 2009, 21:28

Czy ktoś zrozumiał moje pytanie?Kogo dochody będą brane pod uwagę jeśli z ojcem dziecka nie mam ślubu,jestem osoba rozwiedzioną.
~basia

Napisano: 11 paź 2009, 21:47

W tym roku nie otrzymałam zasiłku rodzinnego bo przekroczyłam dochód ale za dwa ms.będę miała drugie dziecko więc raczej otrzymam zasilek rodz.pod warunkiem,że będzie brany tylko mój dochód.Czy również dochód ojca drugiego dziecka trzeba bedzie przedstawić???
~basia

Napisano: 11 paź 2009, 21:49

A jeśli potrzebny bedzie dochód ojca dziecka to podajcie proszę jakiś artykuł,który stanowi o tym,bo wydaje mi się,że w swietle prawa nadal będę samotną matką.
~basia

Napisano: 11 paź 2009, 22:19

basiu, misisz podać ojca drugiego dziecka i jego dochody do składu rodziny jeśli chcesz ubiegać o rodzinne na dzieci, chyba, że w akcie urodzenia tego drugiego dziecka będzie ojciec nieznany (bo i tak się zdarza). Jesli jednak tata uzna dziecko to albo jego dochody albo zasądzone alimenty na to dziecko dają Ci możliwość ubiegania siuę o rodzinne i dodatki - w tym dodatek z tyt. urodzenia
~xxxx

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x