Dodanie ucznia. - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 sty 2017, 15:42

Pani złożyła wniosek o stypendium we wrześniu. Wnioskowała na 2 dzieci. Teraz chce zawnioskować również na trzecie dziecko, które wcześniej było w składzie rodziny, ale nie uczyło się. Teraz syn poszedł do szkoły. Czy mogę przyznać stypendium od miesiąca stycznia na troje dzieci, jeżeli decyzja z listopada była na dwoje?
Pearlita

Napisano: 01 lut 2017, 13:47

Według mnie nowy wniosek na trzecie dziecko - uzasadnienie złożenia wniosku po terminie jest całkiem dobre. Starą decyzją przyznałaś prawo do stypendium dwojgu dzieciom, nie możesz nagle rozszerzyc go na trzecie dziecko. Potrzebny jest nowy wniosek i nowa decyzja. Są organy, które wydają decyzje pojedynczo na każde dziecko i na każde dziecko składa się oddzielny wniosek, więc to nie jest przeszkoda. Moim zdaniem, oczywiście...
m_alaczek
Stażysta
Od: 07 lis 2016, 11:54
Zajmuję się: ST/DM

Napisano: 01 lut 2017, 16:07

Bardzo dziękuję :) Tak też zrobię. Mam jeszcze tylko pytanie odnośnie uzasadnienia. Czy to rodzic ma napisać uzasadnienie, że z powodu pójścia do szkoły wnioskuje na trzecie dziecko czy to ja jako osoba przyjmująca wniosek powinnam to jakoś odnotować? Nigdy nie przyjmowałam wniosku po terminie, więc nie chciałabym strzelić gafy.
Pearlita

Napisano: 06 lut 2017, 11:01

Uważam, że to rodzic ma napisać uzasadnienie, które należy podpiąć do wniosku - to on zna przyczyny spóźnienia, Ty nie możesz ich sygnować własnym nazwiskiem.
m_alaczek
Stażysta
Od: 07 lis 2016, 11:54
Zajmuję się: ST/DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem