dodatek

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
Lila

dodatek

Post autor: Lila »

Witam, już dawno nie zaglądałam na forum i dopiero dzisiaj weszłam na Kartę Dużej Rodziny. Czytają różne posty zauważyłam, ze piszecie o dodatku za wprowadzanie Karty do systemu. Czy możecie mi napisać coś więcej. Myślałam, że ta kwota 8,93 za obsługę karty nie jest wypłacana pracownikowi. Wprowadzam karty, księgowa robi zapotrzebowanie, a ja żadnego wynagrodzenia z tego tytułu nie otrzymuje. Proszę napiszcie co więcej
Maxx

Re: dodatek

Post autor: Maxx »

Zajrzyj do rozporządzenia - jest tam wyraźnie napisane, że jest to kwota na obsługę wniosku, czyli za każdy przyjęty wniosek pracownik powinien tą kwotę otrzymać. Słyszałam, że w niektórych ośrodkach potrącają z niej kasę na papier, toner, telefon itp. ale moim zdaniem jest to niezgodne z przepisami. U nas pracownik dostaje całość tej kwoty.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: dodatek

Post autor: Iks »

Lila pisze:Myślałam, że ta kwota 8,93 za obsługę karty nie jest wypłacana pracownikowi.
A komu? To są koszty obsługi, jeśli Ty to obsługujesz to kto ma dostać?
Walka z wiatrakami since 1998.
ODPOWIEDZ