dodatek 250 zł. w Środowiskowym Domu Samopocy - Dodatek 250zł

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 23 sty 2009, 15:51

Witam! Jestem pracownikiem socjalnym w Środowiskowym Domu Samopomocy i od 01 stycznia 2008 r. wywiady środowiskowe kwalifikujące uczestników do naszego domu przeprowadzaja pracownicy MOPS. W związku z tym, że odebrano mi przeprowadzanie wywiadów środowiskowych w terenie mam wstrzymany dodatek 250 zł. Napiszcie, jak jest u was. Pozdrawiam
~Basia

Napisano: 23 sty 2009, 16:20

Dodatek jest za pracę w terenie. Słusznie wstrzymano. W moim ŚDS nie zgłaszałam pracowników socjalnych do dodatku.
~Iza

Napisano: 04 lut 2009, 22:05

Do Izy.
Izo jesteś w ogromnym błedzie i nie znasz przepisów. Dodatek socjalny przysługuje pracownikowi socjalnemu do którego obowiązków należy świadczenie pracy socjalnej w środowisku. Ja też pracuję w ŚDS i mam mnóstwo pracy w środowisku. Tacy ludzie wymagają ogromnej pomocy, wchodzę z nimi do do sadu, policji, kuratorium, urzędu skarbowego, zus-u, urzedu miasta, zakladu odwykowego własciwie nie ma takiego urzędu gdzie bym nie załatwiała spraw moich podopiecznych.

Ja mam akurat super szefa, cały czas podkreśla że należy nam się to jak \" psu zupa\".

Malo tego nawet prcownicy socjalni w domach pomocy społecznej w moim mieście też mają dodatek socjalny. Wszystko zależy od dobrej woli.

Dziwi mnie dlaczego kierownicy robią wszystko żeby nie dać pracownikom tych dodatków? W końcu to i tak nie idzie z ich kasy, tylko z województwa.
~pracownik socjalny

Napisano: 04 lut 2009, 22:17

Do Basi.

Powinnaś wystąpić do kierownika czy dyrekrora na piśmie o wypłatę dodatku. On Ci się słusznie należy, chyba że masz tak wysokie pobory i Ci nie zalezy.

Nie rozumiem twoich przełozonych. Jest przeciez interpretacja przepisów na stronie ministerstwa. wszystko zalezy od ich dobrej woli.

Walcz o swoje, należy nam się to jak \" psu zupa\".

Życzę powodzenia.
~pracownik socjalny

Napisano: 08 mar 2009, 17:30

~Kaka

A może tak podszkolono by kierowników ŚDS-ów z ustawy o pomocy, oj przydało by się, przydało!!!!!!!!!!!!!!
~Kaka

Napisano: 13 mar 2009, 16:54

Kierownicy natomiast biorą ten dodatek bez mrugnięcia okiem przypisując sobie rzekomo również prowadzenie pracy socjalnej w środowisku. Ciekawe czy mają taki punky w swoim zakresie obowiazków ?
~Daniela

Napisano: 26 maja 2009, 0:14

Do Danieli
Jest rzeczywiście taka mozliwość aby kierownicy brali dodatek, bo wydaje się to nieprawdopodobne.
~specjalista pracy socjalnej

Napisano: 26 maja 2009, 0:35

Wszyscy , którzy pisza o jakichs tam 50%, to czystej rasy nieuki i tłumany, niepotrafiący czytać - gdzie jest taki zapis!!!! co to mówi o tych wyimaginowanych 50% - idioci !!!
~Jan

Napisano: 12 sie 2009, 14:19

Witam! Czy w twoim ośrodku była już kontrola i czy miała jakieś uwagi, że pracownik socjalny pobiera w waszym domu środowiskowym dodatek socjalny?
~Ania

Napisano: 02 wrz 2009, 15:30

Witam mam pytanie właśnie zaczęłam pracę jako pracownik socjalny w Młodziezowym Ośrodku Wychowawczym czy przysługuje mi dodatek 250 zł
~magda

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x