dodatek dla pracownika zajmującego się 500+ - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 26 lut 2016, 10:41

Witam!

Czy Państwa kierownicy zaproponowali Wam dodatek za prowadzenie obsługi 500+ dla rodzin zastępczych?Jak tak to w jakiej wysokości? Czy macie to wrzucone po prostu w zakres czynności?
Zuzanka

Napisano: 26 lut 2016, 11:30

500 za pierwszy miesiąc tj. kwiecień i 200 za kolejne
fgh

Napisano: 26 lut 2016, 11:59

Dziękuję za odpowiedź, chciałam mieć porównanie jak to wygląda w innych jednostkach, bo u mnie o dodatku ani słowa.
Zuzanka

Napisano: 26 lut 2016, 16:59

Dodatek musi być ponieważ PCPR dostanie 1% wypłaconych środków na obsługę. Nie dajcie się zrobić w .... ;-) i robić tego za darmo, bo ktoś te pieniądze i tak weźmie. Ale nie ma się czym ekscytować, bo kokosów z tego 1% nie będzie. A jak jeszcze rozdzielić to między panią, która będzie wydawać decyzję, panią księgową, która będzie wypłacać i dyrektora, to śmieszne pieniądze będą. ;-)
zaza

Napisano: 26 lut 2016, 23:19

Obsługa szeroko pojętą to tonery, papier itp. Nie musi to być dodatek do wynagrodzenia.
eryk

Napisano: 27 lut 2016, 8:35

Na szkoleniu w sprawie wypłaty świadczeń pan dyr. departamentu jasno określił, że pieniądze na obsługę są również na wynagrodzenia. Czasy czynu społecznego się skończyły..... Więc jak dyrektor powie, że pieniądze poszły w całości na papier i toner - niech sam przyjmuje wnioski i wydaje decyzje!
jatoja

Napisano: 29 lut 2016, 8:21

No właśnie, czasy czynu społecznego się skończyły, każdy za swoją pracę i to jeszcze dodatkową chce otrzymać godziwe pieniądze..nastroiłam się bojowo! :)
Zuzanka

Napisano: 01 mar 2016, 15:02

Pan dyrektor departamentu policzył sobie ile to jest 1% z dotacji? Nasza księgowa twierdzi, że to ledwo starczy na tonery, papier, koperty, znaczki itp. A w ogóle to przecież księgowość też będzie miała z tym robotę, bo to o jedno klikniecie więcej w banku :twisted: Znając życie u nas skończy się tym, że zrefundują częścią tej dotacji wynagrodzenie osoby, która przy tym będzie mieć najwięcej roboty. Czyli nie będzie ani grosika więcej.

Jatoja masz cohones ;) naprawdę tak powiesz dyrektorowi?
iwa27
Awatar użytkownika
Referent
Od: 10 wrz 2014, 13:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2016, 9:32

Nie wyobrażam sobie robić jeszcze więcej niż obecnie w tym samym czasie za tą samą wypłatę
Zuzanka

Napisano: 02 mar 2016, 9:56

No cóż czyn społeczny sobie daruję :lol: ale powiedzenie, że za free nie będę tego robić - jak najbardziej tak. Ta praca już dawno nauczyła mnie asertywności.
Pozdrawiam
Jatoja

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x