A mogę prosić o pomoc tak w skrócie jak to robicie ? W maju mieszkańcy dostaną wypłatę za maj + wyrównanie od stycznia do kwietnia np. 8 000. i jak to dalej przeliczacie ?hek pisze:Rozliczamy na przyszłość.
A mogę prosić o pomoc tak w skrócie jak to robicie ? W maju mieszkańcy dostaną wypłatę za maj + wyrównanie od stycznia do kwietnia np. 8 000. i jak to dalej przeliczacie ?hek pisze:Rozliczamy na przyszłość.
.Słowo "przez" wskazuje jednoznacznie, że ustawodawca nie miał na myśli okresu, za który dany dochód przysługiwał, lecz jedynie odpowiednie wskazanie, że ten jednorazowy dochód musi być uwzględniany przez taki sam okres, czyli skoro przysługiwał za cztery miesiące to musi być uwzględniany przez cztery miesiące po jego otrzymaniu, gdyby przysługiwał za okres 12 miesięcy musi być uwzględniany przez okres 12 miesięcy
jak się zdublują? Rozwiń swoją myśl.
Oczywiście będziesz postępować, jak uważasz, ale interpretacja przepisów jest procesem płynnym i dynamicznym, który ewoluuje wraz z intensyfikacją życia społecznego i napływem nowych spraw w zmieniającej się rzeczywistości, a wykładnia prawa i orzecznictwo próbuje za tym nadążyć. Kiedyś też uważałem, że należy rozliczać wstecz, ale inne (niż Sierpowskiej) komentarze oraz nowsze orzecznictwo, zmodyfikowały to podejście. Zmienność wykładni staram się analizować na bieżąco – właściwie to pod każdym postem powinienen dać opis, że obowiązuje w dniu opublikowania