Dodatek energetyczny na 7 miesięcy?
Re: Dodatek energetyczny na 7 miesięcy?
Ja przyznaję na 7 miesięcy i niech mi ktoś udowodni, że tak nie można 

Przyznaję również na 7 miesięcy : wnioskodawca ma dodatek mieszkaniowy do 31 maja, składa w maju wniosek na dodatek mieszkaniowy od czerwca do listopada oraz wniosek na dodatek energetyczny. Wniosek na DE w maju złożony- za maj DE trzeba przyznać, więc decyzja jedna od 1 maja do 30 listopada. Po co 2 wnioski i 2 decyzje ?
ale kiedy składa wniosek na DE w maju to DM ma przyznany tylko do maja i tylko taka decyzja może sie okazać.
Tą przyznająca od czerwca będzie miał później...
Tą przyznająca od czerwca będzie miał później...
Najpierw przyznaję decyzją DM od czerwca do listopada, potem wprowadzam wniosek złożony w maju na DE i bez problemu przyznaję DE od maja do listopada.
Rozumiem ale jednak w chwili złożenia wniosku osoba nie spełnia warunku do przyznania DE bo nie ma jeszcze tej decyzji przyznającej DM od czerwca... Czy w chwili składania wniosku jest odbiorcą wrażliwym energii elektrycznej? Chyba nie bardzo...
Za maj tak ale czerwiec....:/
Ja podobnie jak nieliczni tutaj robie 2 decyzjami
Za maj tak ale czerwiec....:/
Ja podobnie jak nieliczni tutaj robie 2 decyzjami
Tak, ale składa 2 wnioski w maju na DM I DE, od Ciebie zależy, w jakiej kolejności rozpatrzysz wnioski, jeśli najpierw wydasz decyzję na DM od czerwca do listopada, więc co stoi na przeszkodzie, żeby potem wydać decyzję na DE od maja do listopada?
ale przeciez ja nie zmuszam nikogo żeby robił tak jak ja 

-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja też miałam taką sytuację i przyznałam DE jedna decyzją, zgodnie ze stanem faktycznym , czyli tym na ile w danym momencie miała przyznany dodatek mieszkaniowy.
Jeśli w maju złożyła wniosek o DE i obowiązywała jeszcze stara dec. na DE - do maja, a jednocześnie już była nowa dec. przyznająca DM - od czerwca na następne 6 msc.to wydałabym dec. na 7 msc. po co dwa wnioski? Na jednym składanym wniosku podaję dwa nr de. przyznające DM i wszystko.
Jeśli w maju złożyła wniosek o DE i obowiązywała jeszcze stara dec. na DE - do maja, a jednocześnie już była nowa dec. przyznająca DM - od czerwca na następne 6 msc.to wydałabym dec. na 7 msc. po co dwa wnioski? Na jednym składanym wniosku podaję dwa nr de. przyznające DM i wszystko.
Oprócz Dodatek energetyczny na 7 miesięcy? - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
wstrzymać DE ?
dodatek energetyczny - zmiana
proszę o podpowiedź
dod.mieszk.na żonę - dod.energ. złożony na męża
czy decyzja DE musi się uprawomocnić przed wypłatą
SZYBKO PLIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wnioskodawca nie odbiera dodatku
zapotrzebowanie 3 kwartał
Program do obsługi DE I DM
działając w wimieniu córki
Potrzebuję decyji DE
Zmiana decyzji