Podstawowe pytanie, gdzie w ustawie o prawie energetycznym jest napisane ze dodatek energetyczny przyznajemy w miesiącu w którym złożony jest wniosek - proszę o podanie konkretnego artykułu.
Jak zauważyłaś magdo \"NIEKTÓRE\" sprawy są okreslone w ustawie o dodatku energetycznym, a wiele innych spraw pozostaje jedna wielką niewiadomą...
Oczywiście że nie ma odniesień w ustawie o dodatkach mieszkaniowych o dodatku energetycznym, ale jasne dla mnie jest że jedno świadczenie jest zależne od drugiego, więc życzę powodzenia tym którzy nie będą np. wstrzymywać wypłaty dodatku energetycznego w momencie wstrzymania dodatku mieszkaniowego, o ile \"zabawa\" w nienależnie pobrane świadczenie w przypadku małej ilości wniosków jest do przerobienia o tyle w moim przypadku ( ok 250 wniosków miesięcznie) staje się znacznym problemem - to właśnie miałam na myśli pisząc o ułatwianiu sobie pracy
Jeszcze jedno pytanie SYLA co oznacza stwierdzenie \"Do 30 stycznia odbeda sie wyplaty DE wnioskow, ktore zostana zlozone duzo wczesniej\" -tzn. kiedy? w listopadzie ?

I jeszcze jedno \"ma prawo wniosek o DE zlozyc nawet 31 stycznia i jest przyznany od miesiaca w ktorym zostal zlozony wniosek, a pierwsza wyplata w lutym\" - dla mnie to juz kompletna bzdura - przyznawanie dodatku energetycznego a pierwsza wypłata w lutym a ze styczniem to co? Skąd też taka interpretacja - czy gdzieś jest to zapisane w ustawie skoro już tak bardzo się jej trzymacie?