dodatek energetyczny - od jakiego miesiąca decyzja - Dodatki mieszkaniowe

Strona 3 z 3    [ Posty: 30 ]

Napisano: 27 lis 2013, 11:32

Olka ...... sory robie tu za wyśmiewacza wszystkiego i wszystkich a więc nie omieszkam również polewkę z tego zrobić......... TO PO KI GRZYB JEŹDZI SIĘ NA TE SZKOLENIA I WYDAJE PO 300 ZŁ (jak nie lepiej) GDY SZKOLONCY PO PROSTU ZMYŚLA A NIE PODA KONKRETÓW.....
to jest naciąganie i wyłudzanie żywcem kasy z gminy .....
Dostałem właśnie informację że będzie 6 grudnia szkolenie w szcecinie i mam na nim napisane że prowadzić będzie radca prawny z 17 letnią praktyką zawodową ja w urzędzie sedze cwierć wieku...... i bał bym się takich głupot opowiadać
~małe ww

Napisano: 27 lis 2013, 11:57

Nie warto bo oni sami nic niewiedzą ale jak chcesz to jedź. Może później coś dadzą - jakieś rozporządzenia ale ????????????????????
~Olka

Napisano: 27 lis 2013, 12:26

3 warunek....

zamieszkuje w miejscu dostarczania energii elektrycznej
~gorzatka

Napisano: 27 lis 2013, 12:36

gorzatko to jest równoznaczne z dodatkiem mieszkaniowym bo jak nie mieszka to nie ma dodatku ;)
a tak na serio DM również na początku rodziły się w bólach (i do tej pory są \"niepełnosprawne\" ) ale takiego knota prawnego jakim jest DE do dawno żem nie widział no ale co tam jedni palą trawe inni palą koty a jeszcze inni palą głupa...
~małe ww

Napisano: 27 lis 2013, 12:38

jeżeli dodatek jest wstrzymany no nie wygaszamy DE,
dopiero jak miną 3 miesiące od daty wydania decyzji wstrzymującej, i wówczas decyzja o DM wygaśnie....

czyli na chłopski rozum....
w ustawa PE nic nie mówi o wygaśnięciu decyzji o DE...
jednak \"istnieje pogląd\"... (ufff... jakie to sformułowanie bezpieczne hi!)
że skoro utraci status odbiorcy wrażliwego energii elektrycznej, to jest to podstawa do wzruszenia decyzji... czyli:
1) jeżeli utraci uprawnienie do dodatku mieszkaniowego:
- wygaśnięcie decyzji DM np. zmiana miejsca zamieszkania,
- wygaśniecie decyzji DM po 3 miesiącach od daty wydania decyzji o wstrzymaniu DM,
2) jeżeli umowa o energię zostanie rozwiązana lub nieprzedłużona,
3) jeżeli wnioskodawca zmieni miejsce zamieszkania (ale wtedy też utraci uprawnienie do DM, więc patrz punkt 1)
~gorzatka

Napisano: 27 lis 2013, 12:43

Jesli przyjmiemy ten tok rozumowania gorzatko to zastanawia mnie co w przypadku jesli osoba nie doplaca do dodatku mieszkaniowego i dodatek wstrzymujemy a dodatek energetyczny pojdzie dalej, po 3 miesiącach decycja o dodatku mieszkaniowym wygaśnie bo osoba nie uregulowała kwoty zadłużenia to co z dodatkiem energetycznym który szedł przez te 3 miesiace bo wedlug mnie powinno byc nienależnie pobrane
~amazon

Napisano: 27 lis 2013, 12:44

masz rację... małe ww-- trzeci warunek zawiera się w pierwszym ...

ale tak ładnie brzmi... hi

bo jak ktoś przychodzi i się pyta, jakie są warunki otrzymywania dodatku mieszkaniowego... wtedy ja zaczynam swoja śpiewkę... \"aby otrzymać dodatek mieszkaniowy trzeba spełnić 3 warunki.... \"

teraz dojdzie kolejna śpiewka... \"aby otrzymać dodatek energetyczny trzeba spełnić 3 warunki.... \"
~gorzatka

Napisano: 27 lis 2013, 13:48

koleżanko gożatko ja również jak katarynka powtarzam te 3 warynki do DM ale niestety dopisali nam następną zwrotkę tylko z dwoma wersami i musimy się do niej przyzwyczaić ihihihih
~małe ww

Napisano: 27 lis 2013, 14:04

do małe ww- jeżeli ten radca z 17 letnim stażem to Pan Bajcar to raczej wyrzucone pieniądze, konkretnych odpowiedzi brak, a wzór Wniosku dziwnie podobny,a właściwie identyczny ze wzorem Gorzatki i moją wstawką dotyczącą sposobu wypłaty(małe ww ,JESTEŚ JASNOWIDZEM-GRATULUJĘ, bo przewidziałeś taką sytuację w którymś wpisie na forum).PAN RADCA wyrzuciłby tylko z tego wzoru skład osobowy i oświadczenie.
Wydaje się, że osoby piszące ustawę o DE nie przeczytały ustawy o DM, bo bardziej zakręcić wszystkiego już chyba nie można było i dlatego prowadzący szkolenia mają wielki problem z udzieleniem odpowiedzi na zadawane pytania.
~aga

Napisano: 27 lis 2013, 14:31

aga tak to ten facet będzie szkolił szkoda kasy no oczywiście bo to cały czas tu podkreślam. Ale pojade a po co a żeby facet poczuł że to będą bardzo trudno zarobione przez niego pieniążki ihihihih
Jak to się kiedyś w teatrach robiło jak aktorzy szmire wystawiali gwizdało się i leciały jajka inne takie
A co do wniosku to niech on teraz tobie i gorzadce tantiemy płaci ihhiih Jak pojade to nie omieszkam się go zapytrać czy mu nie wstyd z tego powodu
~małe ww

Strona 3 z 3    [ Posty: 30 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x