ja czekałam do uprawomocnienia i własnie dzis mi sie uprawomacnia... od jutra moge dopiero przyjmowac wnioski bede stawiac pieczatke MOPS i kieowanika. Wypłata w kwietniu za 2 m-ce - marzec i kwiecien
U mnie miała być u góry pieczatka kierownika osrodka a na dole tez kierownik osrodka . Ale niestety mamy niewaznosc uchwaly. Podobnoe nie moze byc , ze upowaznie sie kierownika do wydawania decyzji tylko do postepowan. Nie rozumiem tego za bardzo bo, po co mam prowadzic postepowanie jako ops a podpisywac decyzje ma wojt ?
Uchwała Rady Gminy jest ale zapewne w ostatnim pkc. wpisano : Wykonanie Uchwały powierza się Burmistrzowi. Dlatego Burmistrz ceduje to na Kierownika . I podpisujesz : z upoważnienia Burmistrza - Kierownik. Natomiast nagłówek decyzji jest Burmistrz Miasta......
Jeśli zadanie zlecone zostało przekazane OPS-owi Uchwałą Rady Gminy i zaakceptowane przez wojewodę to wójt, burmistrz, prezydent utracili swoje kompetencje orzecznicze. Pieczątka nagłówkowa OPS - podpisuje kierownik , dyrektor swoją pieczątką .