dodatek energetyczny rozliczenia - Dodatki mieszkaniowe

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 07 kwie 2014, 12:49

Czy ktos robil w wojewodztwie śląskim????
Ani

Napisano: 08 kwie 2014, 8:49

Olkka w kolumnie pierwszej wpisujesz liczbę odbiorców w pierwszym kwartale. Czyli gość dostał dodatek I i II a później drugą decyzją III i IV. To wpisujesz go jako 1 odbiorcę.
W kolumny 2-5 wpisujesz liczbę wypłaconych świadczeń a nie kwoty. Czyli jeżeli gość korzystał z D.E. w I, II i III to wpisujesz go jako 3.
Tylko w UW powiedziano mi że np w kolumnie 4 "liczba wypłaconych św. za marzec" trzeba wpisać też przyznane św. w marcu ale wypłacone wyrównaniem w kwietniu :shock: Nie zgadzam się z tym. Wyjdą jakieś bzdury bo koszt św też będę musiał zwiększyć.
Fantomas

Napisano: 08 kwie 2014, 9:34

Fantomas dzięki
Olkka

Napisano: 08 kwie 2014, 9:52

Już potwierdziłem, w kolumnach 2,3,4 trzeba wpisać świadczenia przyznane za te miesiące, mimo że np. były płacone w późniejszym miesiącu. Kluczowym jest ty zwrot "ZA miesiąc". Za - czyli za marzec płacony w kwietniu też doliczamy.
W zapotrzebowaniu na dotację które było wcześniej było inaczej, było tam sformułowanie "W miesiącu" i tam już trzeba było podać liczbę realnie wypłaconych świadczeń w danym miesiącu.
Weź człowieku tu się nie pogub :?
Fantomas

Napisano: 08 kwie 2014, 10:18

Fantomas a napisz mi proszę w tabeli 2 poz. 5 to kwota w zł za DE czy ilość sztuk
Olkka

Napisano: 08 kwie 2014, 11:29

Otrzymałam druk do rozliczenia dodatku energetycznego. Czy może ktoś już rozliczał w kujawsko -pomorskim.
Chodzi mi o pojęcie wielkośc gospodarstwa domowego,objętego wypłatą dodatku energetycznego czy w tej rubryce mam wpisac rodziny korzystające z dodatku energetycznego na miesiąc ,czy liczba świadczeń.Czy poprostu kwotę która wyszła np.w jednoosobowych podzielić na sumę 11,36 i to wpisac.Prosze o pomoc
madziula

Napisano: 08 kwie 2014, 11:45

Fantomas proszę daj jakiś kontakt do siebie jak możesz bo te sprawozdanie mnie wkurza. Potrzebuję pomocy.
Olkka do Fantomasa

Napisano: 08 kwie 2014, 13:01

jestem s kuj-pom.. ale wniosku nie dostałam...

wysłałem już rozliczenie i podałam:

- Ilość i wartość przyznanych dodatków energetycznych (wg decyzji)
- Ilość i wartość wypłaconych dodatków energetycznych

wiem że pozycja "Ilość i wartość przyznanych dodatków energetycznych (wg decyzji)" akurat do rozliczenia się nie przyda, ale tak na w razie czego podałam, może do danych statystycznych sie przyda...

ile razy dzwonię do UW nikt nie odbiera... mam pecha
gorzatka-cz

Napisano: 08 kwie 2014, 13:15

Olka w tab 2 poz 5 wpisujesz ilość a nie kwotę. Ale nie wiem czy tam powinnaś cokolwiek wpisać ponieważ "Liczba niewypłaconych a należnych świadczeń" to jest liczba świadczeń których nie wypłaciłaś z powodu braku środków itp. Ja mam tam 0.
Jak masz pytania odnośnie tych rozliczeń z dotacji i zapotrzebowań i jesteś z mazowieckiego to dzwoń do MUW tel. (22)695-71-11. Miła pani odpowiada na każde pytanie :D
Fantomas

Napisano: 08 kwie 2014, 13:28

Czy może jeszcze ktoś otrzymał taki druk w kujawsko -pomorskim i juz je wypełnił.
madziula

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x