Dodatek energetyczy a dodatek osłonowy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, energetyczne, kadry
- Kontakt:
Dodatek energetyczy a dodatek osłonowy
Cześć kochani.Czy dodatek energetyczny będzie zastąpiony dodatkiem osłonowym? zgłupiałam już?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
Re: Dodatek energetyczy a dodatek osłonowy
Według mojego zrozumienia to bieżące przyznane dodatki bez zmian wypłacamy, ale złożone od 1 stycznia pozostawiamy bez rozpatrzenia bo dodatek osłonowy.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
do końca roku normalnie przyjmujemy wnioski a od stycznia będzie zastąpiony osłonowym
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, energetyczne, kadry
- Kontakt:
ok kochani mam przyznany dodatek energetyczny do stycznia co z wypłatą w styczniu skoro w grudniu na koniec zwracamy dotację do ZUW.Po drugie nie wiem skąd te kwoty dochodu przy dodatku osłonowym on nie będzie zależny od dodatku mieszkaniowego?Czy u was dodatki mieszkaniowe będą obsługiwać dodatek osłonowy czy świadczenia rodzinne?
https://www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/druk.xsp?nr=1820
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Według mnie powinny to swiadczenia rodzinne
-
- Praktykant
- Zajmuję się: referent DM
- Kontakt:
tak zwracamy ale do 15 grudnia trzeba zrobić zapotrzebowanie na I kwartał 2022 wiec trzeba uwzględnić te dodatki energetyczne do wypłaty w przyszłym roku. Myślę ze ten dodatek nie będzie zależny od mieszkaniowego tylko kwoty dochodu brane pod uwagę. I jeszcze jak będzie wyglądać wniosek.pracownik dmie2021 pisze: 08 gru 2021, 13:27 ok kochani mam przyznany dodatek energetyczny do stycznia co z wypłatą w styczniu skoro w grudniu na koniec zwracamy dotację do ZUW.Po drugie nie wiem skąd te kwoty dochodu przy dodatku osłonowym on nie będzie zależny od dodatku mieszkaniowego?Czy u was dodatki mieszkaniowe będą obsługiwać dodatek osłonowy czy świadczenia rodzinne?

-
- Stażysta
- Zajmuję się: dm
- Kontakt:
Myślę, że to będzie inne, dodatkowe świadczenie, dodatki energetyczne zostaną bez zmian
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
Uzasadnienie do projektu mówi tak,patka11 pisze: 08 gru 2021, 15:34 Myślę, że to będzie inne, dodatkowe świadczenie, dodatki energetyczne zostaną bez zmian
(...)Na czas wypłaty dodatku osłonowego tj. na cały 2022r. zawiesza się wypłatę dodatków energetycznych, ponieważ dodatki osłonowe w szerszym zakresie i w sposób bardziej kompleksowy niż w aktualnym stanie prawnym wspomogą odbiorców.(...)
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
zawiesza się wypłatę nowych dodatków energetycznych a te co złożone w tym roku pozostają wypłacane do końca? Co z wnioskiem o przyznanie dotacji na dodatek energetyczny na te przyjete juz wniski czy skladamy bez zmian?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
do mnie z urzedu wojewódzkiego przyszło pismo by zrobic zapotrzebowanie na I kwartał 2022 rok...oznacza to może ...ze wnioski złożone w tym roku beda wypłacone w roku 2022...natomiast złożone od 1 stycznia 2022 r. wnioski pozostawiamy bez rozpatrzeniaMikolaze pisze: 09 gru 2021, 9:00 zawiesza się wypłatę nowych dodatków energetycznych a te co złożone w tym roku pozostają wypłacane do końca? Co z wnioskiem o przyznanie dotacji na dodatek energetyczny na te przyjete juz wniski czy skladamy bez zmian?
Art. 12. Wnioski o wypłatę dodatku, o którym mowa w art. 5c ustawy zmienianej w art. 6, złożone w okresie od dnia 1 stycznia 2022 r. do dnia 31 grudnia 2022 r. pozostawia się bez rozpoznania.
zapotrzebowanie trzeba zrobić, bo to jest projekt ustawy i nigdy nie wiadomo jak tak naprawdę będzie

Oprócz Dodatek energetyczy a dodatek osłonowy - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
styczeń wypłata de
co zrobić de
Uchylenie decyzji DE
przyznanie dodatku energetycznego
Święta
program do dodatku osłonowego
dodatek oslonowy
Robicie zapotrzebowanie po staremu w grudniu na 1 kw 2022r.?
od kiedy przyznać
brak kopi umowy do dodatku energetycznego
odewołanie od de a wypłata
decyzja dod. energetycznego
Czy należy się de?
Dopłata do prądu
zapytanie o DE
decyzja dodatek energetyczny