Dodatek gazowy.

Wybrane tematy:
Cheops przedłużenie dodatku energetycznego o co chodzi ??? zmieniamy decyzje? de do kwietnia? Nowe stawki DE od maja 2022 r. liczba rodzin
ODPOWIEDZ
administracja

Dodatek gazowy.

Post autor: administracja »

Witam,
czy ktokolwiek spotkał się z terminem dodatek gazowy, czy wiecie kiedy wchodzi taki dodatek?
sja

Re: Dodatek gazowy.

Post autor: sja »

dodatek gazowy od 1 stycznia 2015 r. tak mi powiedział pan z uw
Ani

Post autor: Ani »

Ale co i jak? Wiesz cos wiecej?
GORZATKA
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: GORZATKA »

a nam na szkoleniu Pan Bajor powiedział że nie będzie żadnego nowego dodatku gazowego, gdyż uznali że pomoc dla odbiorcy wrażliwego paliwa gazowego realizowana jest przez dodatki mieszkaniowe
GORZATKA
adelajda81
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: adelajda81 »

:) Witam serdecznie. Nie wiem co to jest????????? ;)

Wszystkim- wszystkiego najlepszego.......
ewak

Post autor: ewak »

Nie bardzo rozumiem toku rozumowania Pana Bajora, przecież ryczałt do dodatku mieszkaniowego jest za brak gazu więc w jaki sposób mają dopłatę do gazu przy dodatku mieszkaniowym Ci co posiadają opłaty za gaz
GORZATKA
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

to nie tok rozumowania Pana Bajora, on przytoczył tylko opinię ministerstwa... ale nie pamiętam jakiego... być może Ministerstwa Gospodarki, szczerze mówiąc chyba nie powiedział czyja to opinia, powiedział jakoś tak ogólnie, wymijająco wprost...
GORZATKA
Fantomas

Post autor: Fantomas »

Pan Bajor dużo mówi :) Ma już swoje lata i nie we wszystko co mówi należy wierzyć. Skoro w ustawie wprowadzającej dodatek energetyczny jest też wprowadzone pojęcie "odbiorcy wrażliwego paliw gazowych" to myślę że wcześniej czy później dodatek gazowy będzie wprowadzony. Dostałem już trzy oferty szkoleń z różnych firm i we wszystkich pojawia się sformułowanie "dodatek gazowy".
GORZATKA
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

no to jedź na szkolenie, to może się czegoś ciekawego dowiesz i podzielisz się z nami nowinkami,
sama jestem ciekawa co powiedzą na innych szkoleniach,

moim zdaniem to chwyt reklamowy umieszczać informację że na szkoleniu będzie poruszony temat dodatku gazowego,
sama się dałam chwycić na ten haczyk, choć miałam tego świadomość, to tak czy inaczej zawsze coś się wyniesie nowego ze szkolenia
GORZATKA
Mariusz54

Post autor: Mariusz54 »

Sama idea dodatku gazowego jest pomysłem zupełnie nietrafionym, bo:
- kwoty tego dodatku, podobnie jak dodatku energetycznego, zapewne będą "groszowe", a koszty materiałowe i obsługi znaczne,
- prawo do dodatku mają mieć osoby pobierające przy dodatku mieszkaniowym ryczałt na zakup opału na podstawie art. 6 ust.7 ustawy o dodatkach mieszkaniowych,
w tym i nie posiadający gazu przewodowego, którzy jednak tego dodatku nie otrzymają, bo nie mają umów na dostawę gazu. Jeden przepis zaprzecza drugiemu. I bądź tu mądry.
ODPOWIEDZ