Dodatek "gazowy" - refundacja VAT
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DW/ŹC/DE/DG
- Kontakt:
Re: Dodatek "gazowy" - refundacja VAT
wnioskodawca nie jest odbiorcą paliw gazowych (czyli faktura wystawiona na inną osobę), przy odmowie na jaki artykuł z ustawy się powołać ???
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW,DO,DW.ŹC,DE,DG i AR
- Kontakt:
No tak, są, ale kwota VAT na fakturze dotyczy właśnie całej faktury a nie poszczególnych okresów
a zwrot musi dotyczyć VAT-u od zużytego paliwa w 2023 a nie z całej faktury rozliczeniowej. Już doszliśmy do tego jak to liczyć. (chyba)

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
Czy wiadomo po co wypełnia się załącznik nr 2? obliczyłam to, wychodzi ile zużyto kWh w okresie od stycznia, ale co mam z tą wartością zrobić? Bo w ustawie nie widziałam żadnego przelicznika?
Nie popełnia błędu tylko ten, kto nic nie robi.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR, ŚW
- Kontakt:
Czy ktoś może mi pomóc z interpretacją typów odczytu: R- RZECZYWISTY, S- SZACUNKOWY, O- ODBIORCY.
Co w sytuacji jak mam na fakturze odczyt początkowy na dzień 1 stycznia 2023 r. S-SZACUNKOWY a na 21 stycznia 2023 r. O-ODBIORCY? Wypłacam czy nie?
Co w sytuacji jak mam na fakturze odczyt początkowy na dzień 1 stycznia 2023 r. S-SZACUNKOWY a na 21 stycznia 2023 r. O-ODBIORCY? Wypłacam czy nie?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
są zmiany w ustawie, art. 11 tej ustawy https://dziennikustaw.gov.pl/DU/2023/295
Nie popełnia błędu tylko ten, kto nic nie robi.
-
- Referent
- Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki
- Kontakt:
u nas pierwszy wniosek jaki wpłynął już jest problematyczny... może ktoś pomoże...
Wnioskodawca na wniosku ma miejscowość naszej gminy X 12, faktura wystawiona na wnioskodawcę ale adres sąsiedniej gminy Y 99 na budynek ogrzewany w naszej gminie w miejscowości X 1234/2 (nr działki, brak nr domu).
Co z tym zrobić?
Wnioskodawca na wniosku ma miejscowość naszej gminy X 12, faktura wystawiona na wnioskodawcę ale adres sąsiedniej gminy Y 99 na budynek ogrzewany w naszej gminie w miejscowości X 1234/2 (nr działki, brak nr domu).
Co z tym zrobić?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DW/ŹC/DE/DG
- Kontakt:
Vat na fakturze napewno dotyczy tylko 2023 roku, bo w 2022 nie było VATSwiezyna pisze: 15 lut 2023, 14:10 No tak, są, ale kwota VAT na fakturze dotyczy właśnie całej faktury a nie poszczególnych okresówa zwrot musi dotyczyć VAT-u od zużytego paliwa w 2023 a nie z całej faktury rozliczeniowej. Już doszliśmy do tego jak to liczyć. (chyba)
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.
- Kontakt:
Nas one nie dotyczą......paulina124 pisze: 15 lut 2023, 14:39 są zmiany w ustawie, art. 11 tej ustawy https://dziennikustaw.gov.pl/DU/2023/295
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A co z trzynastka i czternastka u emerytów odliczanie od dochodu czy jak
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/CzP/DO
- Kontakt:
Dotyczą, dotyczą... np. art. 11pawel.w pisze:Nas one nie dotyczą......paulina124 pisze: 15 lut 2023, 14:39 są zmiany w ustawie, art. 11 tej ustawy https://dziennikustaw.gov.pl/DU/2023/295
Oprócz Dodatek "gazowy" - refundacja VAT - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
rok 2023 zapowiedzi ...
Składy rodziny dodatek węglowy
węglowy - pretensje
żle wypłacony dodatek
Dodatek elektryczny 1000 zł
ustne wycofanie wniosku
Niedopatrzenie pracownika
USTAWY - teksty jednolite
Odmowa węglowy wniosek na inne źródła
Odmowa czy bez rozpoznania?
podjeli dzialania
kilka źródeł...