nie. przeciez opłaciła fakture za gaz.Thunder24 pisze: 17 maja 2024, 9:51 Pani dołączyła do wniosku fakturę na 508,94 zł,
z tego 508,15 zł to należność wynikająca ze zużycia gazu, a 0,79 zł to odsetki za nieterminową wpłatę.
Pani zapłaciła tylko 508,15 zł, odsetek nie opłaciła. Czy waszym zdaniem ma to wpływ na przyznanie refundacji?
Dodatek "gazowy" - refundacja VAT
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny, świadczenie wychowawcze
- Kontakt:
Re: Dodatek "gazowy" - refundacja VAT
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA/dodatki paliwowe/zaśw. czyste powietrze
- Kontakt:
Cześć! W 2023 roku wnioskodawcą był pan mąż, a pani żona wraz z dziećmi figurowała w składzie gospodarstwa domowego. Teraz to pani żona złożyła wniosek bez pana męża w składzie gospodarstwa. Czy pani żona może figurować w dwóch składach gospodarstwa? Nie widzę w ustawie zapisu, który by tego zabraniał. Druga sprawa taka, że adres zamieszkania nieznacznie różni się od adresu puntu poboru gazu, tzn. miejscowość ta sam tylko numerki 13 i 16.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE
- Kontakt:
Wnioskodawca musi być odbiorcą, czyli z nim musi być podpisana umowa z dostawcą gazu i na tą osobę muszą być wystawiane faktury.OPS84 pisze: 20 maja 2024, 15:09 Cześć! W 2023 roku wnioskodawcą był pan mąż, a pani żona wraz z dziećmi figurowała w składzie gospodarstwa domowego. Teraz to pani żona złożyła wniosek bez pana męża w składzie gospodarstwa. Czy pani żona może figurować w dwóch składach gospodarstwa? Nie widzę w ustawie zapisu, który by tego zabraniał. Druga sprawa taka, że adres zamieszkania nieznacznie różni się od adresu puntu poboru gazu, tzn. miejscowość ta sam tylko numerki 13 i 16.
Inny nr domu oznacza tak naprawdę zupełnie inny adres.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Czy refundacja VAT kończy się 30 czerwca ? Bo był jakiś projekt o przedłużeniu, teraz bon energetyczny...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Mam taką sytuację, pani składa drugi raz wniosek na gazowy z fakturami od stycznia do kwietnia 2024 r. i mówi, że w marcu zmieniła główne źródło ogrzewania na piec węglowy. W marcu złożyła nową deklarację do CEEB i teraz nie ma tam w ogóle pieca gazowego, tylko węglowy. Czy można jej przyznać zwrot VAT za okres do wykreślenia pieca z CEEB?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dm, dg, do
- Kontakt:
Już się pogubiłam,
wniosek za 2023 ludzie składają do końca czerwca 2024? (czas na rozliczenie jest do końca sierpnia?)
a za 2024 do końca stycznia 2025? ale mogą już składać czy dopiero od września?
wniosek za 2023 ludzie składają do końca czerwca 2024? (czas na rozliczenie jest do końca sierpnia?)
-
- Referent
- Kontakt:
Ale skąd Pani wytrzasnęła termin styczeń 2025??? Przecież wnioski za refundację VAT składa się do końca czerwca, to kiedy Ci ludzie mieliby złożyc wnioski z fakturami za 2024 rok? Ustawa została przedłuzona do końca czerwca 2024 roku, a wnioski przyjmujemy do 30 września 2024 roku lub 30 dni od daty wystawienia faktury (przy ostatniej fakturze która się łapie na zwrot VATu.).DRAD pisze:Już się pogubiłam,
-
- Praktykant
- Kontakt:
To nie rozpatrujemy wniosków za 2024r?zombi pisze: 27 maja 2024, 9:11Ale skąd Pani wytrzasnęła termin styczeń 2025??? Przecież wnioski za refundację VAT składa się do końca czerwca, to kiedy Ci ludzie mieliby złożyc wnioski z fakturami za 2024 rok? Ustawa została przedłuzona do końca czerwca 2024 roku, a wnioski przyjmujemy do 30 września 2024 roku lub 30 dni od daty wystawienia faktury (przy ostatniej fakturze która się łapie na zwrot VATu.).DRAD pisze:Już się pogubiłam,
-
- Referent
- Kontakt:
Rozpatrujemy normalnie tak jak za 2023 rok. Dlaczego mamy nie rozpatrywac czy nie przyjmować>? Nie rozumiem Pani toku myślenia... Z cym Pani ma wątpliwości?DRAD pisze:To nie rozpatrujemy wniosków za 2024r?zombi pisze: 27 maja 2024, 9:11Ale skąd Pani wytrzasnęła termin styczeń 2025??? Przecież wnioski za refundację VAT składa się do końca czerwca, to kiedy Ci ludzie mieliby złożyc wnioski z fakturami za 2024 rok? Ustawa została przedłuzona do końca czerwca 2024 roku, a wnioski przyjmujemy do 30 września 2024 roku lub 30 dni od daty wystawienia faktury (przy ostatniej fakturze która się łapie na zwrot VATu.).DRAD pisze:Już się pogubiłam,
-
- Praktykant
- Kontakt:
Przepraszam,
jestem nowa a osoba przed mną się zwolniła i nie przekazał mi informacji, a w ośrodku mówili że przedłużyli możliwość składania wniosków za 2023 do końca czerwca 2024, a wnioski za 2024 do końca stycznia 2025. Jak czytam komentarze na tej stronie to nie zgadza mi się ta informacja wiec się pogubiłam.
jestem nowa a osoba przed mną się zwolniła i nie przekazał mi informacji, a w ośrodku mówili że przedłużyli możliwość składania wniosków za 2023 do końca czerwca 2024, a wnioski za 2024 do końca stycznia 2025. Jak czytam komentarze na tej stronie to nie zgadza mi się ta informacja wiec się pogubiłam.
Oprócz Dodatek "gazowy" - refundacja VAT - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
rok 2023 zapowiedzi ...
Składy rodziny dodatek węglowy
węglowy - pretensje
żle wypłacony dodatek
Dodatek elektryczny 1000 zł
ustne wycofanie wniosku
Niedopatrzenie pracownika
USTAWY - teksty jednolite
Odmowa węglowy wniosek na inne źródła
Odmowa czy bez rozpoznania?
podjeli dzialania
kilka źródeł...