proszę o wzór decyzji wstrzymującej dodatek mieszkaniowy z powodu wypowiedzenia umowy najmu mieszkania Zarządca poinformował mnie o wpowiedzeniu umowy przez wnioskodawczynie z dniem 31.12.2015 proszę o pomoc z góry dziekuje
Że bezprzedmiotowa, to nie wystarcza, bo przepis stawia kilka dodatkowych warunków.
Ponadto przepis pozwala jedynie stwierdzić wygaśnięcie, czyli stwierdzić zaistnienie faktu (a nie przewidywać, przesądzać, czy postanawiać). Oficjalne potwierdzanie teraz tego, co jest przewidywane w przyszłości nie powinno mieć miejsca, w zasadzie jest nie do przeprowadzenia. Z wydaniem decyzji należałoby poczekać do upływu terminu (choć można przygotowywać już teraz).
Do tego z zasady każde wypowiedzenie przed upływem terminu można zmienić i to nie jeden raz.
Słusznie. Ale przede wszystkim należy powiadomić stronę (osobę która dodatek ma przyznany) o wszczęciu postępowania w sprawie wygaśnięcia decyzji. Stroną decyzji "o wygaśnięciu" też musi być ta osoba.Chyba, że słuch o niej zaginął, to pozwalam sobie (pół-formalnie) skierować oryginał decyzji do zarządcy.
Wnioskodawca wcale nie musi zawiadamiać (na komentarz szkoda tu miejsca), zaś co do nowego adresu, to w zasadzie nie przeszkadza wystosować zawiadomienie. Często adres czy wnioskodawca znajdują się jakoś (np. do przekazania mieszkania).
Inna sprawa, że ponoć niektórzy całkiem lub w niektórych przypadkach nie praktykują zawiadomień i jakoś to działa. Tutaj skoro wnioskodawca sam wypowiedział umowę, to w zasadzie już wie co trzeba, w szczególności że stosowne procedury są wdrożone.
Witam nie wiem czy pisze w dobrej grupie jeżeli nie to przepraszam ale mam pytanie. Chciałabym wynająć mieszkanie pracuje na 1/2 etatu czy mogę się starać o dofinansowanie do mieszkania czy właściciel mieszkania musi wyrazić zgodę abym mogła się ubiegać o taką dotację? Jakie warunki muszę spełnić aby otrzymać dofinansowanie? Na jaką kwotevmoge liczyć?
po co wy tak komplikujecie sobie życie
ja pisze decyzję wygaszającą, bo stała się bezprzedmiotowa i koniec (tak jak robi to zek1)i wysyłam na znany mi adres wraca nie odebrane i koniec sprawy