Art. 61. § 3. kodeksu postępowania administracyjnego ....Datą wszczęcia postępowania na żądanie strony jest dzień doręczenia żądania organowi administracji publicznej.Kasiakasia1410 pisze: ↑31 gru 2022, 7:48Witam. Pracownik mopr informował mnie iz decyduje data stempla pocztowego oraz ze czas zlozenia wniosku jest do ostatniego dnia miesiaca. Dzis mamy 31grudnia ale jest sobota czy mimo to wniosek bedzie zaakceptowany jako zlozony w terminie ???jesli wyśle go dzisiaj listem poleconym priorytetowym. Szef dopiero wczoraj w nocy wyslal mi na email zaswiadczenie o dochodzie a prosilam blagalam go caly miesiac. To nie jest z mojej winy opoznienie((
u nas też tak było.... do niedawna ....Niestety liczy się data doręczenia wniosku, a nie nadania w placówce pocztowej.
Przepisy mówią jednoznacznie, że datą wszczęcia postępowania na żądanie strony jest dzień doręczenia żądania organowi administracji publicznej.... doręczenia, a nie nadania. Nie wiem, co tu interpretować...brodafix pisze: ↑02 sty 2023, 15:41u nas też tak było.... do niedawna ....Niestety liczy się data doręczenia wniosku, a nie nadania w placówce pocztowej.![]()
ale prawnicy orzekli, że w związku z tym, iż orzecznictwo w przeważającej mierze skłania się ku opcji nr 2 tj. nadania w placówce pocztowej to 'wygrała ta druga opcja
także no...
także warto się odwoływać .... przepisy mamy jakie mamy .... interpretacji tyle co interpretujących ...
a to już trzeba by pogadać z tymi co to interpretowaliNie wiem, co tu interpretować...
dla mnie jak najbardziej oku mnie interpretacja prawnika...data wpływu do organu