Dodatek mieszkaniowy dla zarządcy wyszedł wyższy niż czynsz
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne dodatki mieszkaniowe fundusz alimentacyjny dodatek osłonowy świadczenieY wychowawcze
- Kontakt:
Dodatek mieszkaniowy dla zarządcy wyszedł wyższy niż czynsz
Proszę o pomoc co w sytuacji kiedy dodatek mieszkaniowy dla zarządcy wyszedł wyższy niż czynsz.
Czynsz 141z 12gr na miesiąc
dodatek dla zarządcy wyszedł 220zł 29 gr na miesiąc
dodatek dla wnioskodawcy 106zł 46gr.
Jest jakiś przepis co w takiej sytuacji?
Proszę o pomoc co zrobić jestem nowa!!!
Czynsz 141z 12gr na miesiąc
dodatek dla zarządcy wyszedł 220zł 29 gr na miesiąc
dodatek dla wnioskodawcy 106zł 46gr.
Jest jakiś przepis co w takiej sytuacji?
Proszę o pomoc co zrobić jestem nowa!!!
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: Dodatek mieszkaniowy dla zarządcy wyszedł wyższy niż czynsz
jeżeli wszystkie wyliczenia zostały poprawnie wykonane to w takiej sytuacji nic nie robisz ,
tzn. przyznane świadczenie przekazujesz zarządcy
tzn. przyznane świadczenie przekazujesz zarządcy
-
- Stażysta
- Kontakt:
Nie do końca wyobrażam sobie sytuację, w której wyszedłby dodatek większy niż czynsz, skoro dodatek to wydatki na mieszkanie minus wkład własny (te 10,12 lub 15%). Wg mnie coś musiało pójść nie tak, chyba, że jest jakiś szczególny przypadek, który ne przychodzi mi teraz do głowy 

-
- Podinspektor
- Kontakt:
niekoniecznie, wystarczy, że będzie spory rach za wodę [ jako koszt skalkulowany poza czynszem ] i gotoweWg mnie coś musiało pójść nie tak, chyba, że jest jakiś szczególny przypadek, który ne przychodzi mi teraz do głowy
-
- Stażysta
- Kontakt:
A to tak. Myślałam, że Pani pisząc czynsz ma tak naprawdę na myśli całość wydatków 

-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
czy mozliwa taka sytaucja:
Osoba sklada wniosek, mieszkanie jest z zasobu gminy wydatki wynoszą ok. 250 zł natomiast dodatek wychodzi ok. 290 zł w tym ryczałt ok.170 zł z uwagi na brak ccc,co i gaz..
Osoba sklada wniosek, mieszkanie jest z zasobu gminy wydatki wynoszą ok. 250 zł natomiast dodatek wychodzi ok. 290 zł w tym ryczałt ok.170 zł z uwagi na brak ccc,co i gaz..
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
możliwa sytuacjaMikolaze pisze: 11 sie 2022, 11:04 czy mozliwa taka sytaucja:

brak głównie co.....za który naliczany jest spory ryczałt i może brak dochodów lub zbyt niskie dochody powoduje najczesciej, że dodatek mieszkaniowy wychodzi większy niż wydatki przedstawione
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
tak też myślałam, tylko zastanawia mnie co w takiej sytacji z nadwyżką tego dodatku zrobi Zarządca?:-) pisze:możliwa sytuacjaMikolaze pisze: 11 sie 2022, 11:04 czy mozliwa taka sytaucja:
brak głównie co.....za który naliczany jest spory ryczałt i może brak dochodów lub zbyt niskie dochody powoduje najczesciej, że dodatek mieszkaniowy wychodzi większy niż wydatki przedstawione
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
oj...gdy czynsze idą do góry ...będzie wiedział co zrobić...oczywiście tylko na ....Mikolaze pisze: 11 sie 2022, 11:09tak też myślałam, tylko zastanawia mnie co w takiej sytacji z nadwyżką tego dodatku zrobi Zarządca?:-) pisze:możliwa sytuacjaMikolaze pisze: 11 sie 2022, 11:04 czy mozliwa taka sytaucja:
art 8 ust 3.
Zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny zalicza dodatek mieszkaniowy na poczet przysługujących lub rozliczanych za jej pośrednictwem należności za zajmowany lokal mieszkalny.
Oprócz Dodatek mieszkaniowy dla zarządcy wyszedł wyższy niż czynsz - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Stypendium z UE
Areszt śledczy a przyznanie dodatku mieszkaniowego
prośba o pomoc art.5 powierzchnia
świadczenie uzupełniące z zus
wydatki
13 a 14 emerytura
Wspólne gospodarstwo domowe ???
Umieszczenie osoby w DPS - uchylenie decyzji, czy wygaśnięcie?
DM - Wstecz
pomocy -wynajem mieszkania spółdzielczego, kilka puytan
wygaszenie czy uchylenie?
DM I WYDATKI , lokal w spółdzielni
ryczałt
gaz jako wydatek
śmieci
1 kw