dodatek mieszkaniowy-wyprowadzka jaka decyzja - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 lut 2016, 15:42

Witajcie :)
Mam sporą zagwozdkę sytuacja jest dość skomplikowa i wielowątkowa- nie wiem z której strony to ugryźć
Dnia 31.12.2015 roku klient złożył wniosek o dodatek mieszkaniowy na pokój nr 1 znajdujący się na parterze domu.
Dnia 28.01.2016 roku pismem został przedłużony termin rozpatrzenia sprawy z uwagi na konieczność zgromadzenia w sprawie kompletnego materiału dowodowego - został skierowany wywiad celem złożenia ośwaidczenia majatkowego oraz ustalenia faktycznej liczby osób mieszkajacych i korzystających z części wspólnych pomieszczeń znajdujących sie na parterze lokalu ( korytarz , przedpokój, kuchnia , łazienka).
Do wniosku o przyznaie dodatku mieszkaniowego klienta zostało załączone oświadczenie w którym to właściciel domu deklaruje, iż na parterze mieszka łącznie 2 użytkowników (w tym wnioskodawca).
Nadmieniam że na parterze lokalu znajduje się jeszcze pokój nr 2, oraz pokój nr 3 z własną łazienką i aneksem kuchennym.
Na pokój nr 2 został złożony wniosek o dodatek mieszkaniowy, ale nie został on przyznany.
Na pokój nr 3 - został przyznany dodatek mieszkaniowy w okresie do grudnia 2015 r.

W trakcie przygotowań do wywiadu dnia 1.02.2016 r. do działu DPM zostaje złożone pismo w którym to właściciel domu ośwadcza iż z dniem 1 lutego 2016 roku klient zakończył wynajem pokoju nr 1

Pytania:
a). jak potraktować wniosek złożony dnia 31.12.2015r przez klienta X? Wywiadu juz chyba nie ma co już posyłać- chyba , że do właściciela domu?
b).Jaką wydać decyjze umarzającą , bez rozpatrzenia, odmowę?
c).czy klientowi należy się się dodatek mieszkaniowy za jeden miesiąc ( styczeń 2016r)- jesli tak to jaka przyjąc ilość osób.

Pomocy :)
Hobgobllin
Praktykant
Od: 03 lut 2016, 12:07
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2016, 22:00

a) Wniosek wypada potraktować poważnie. Jeśli zawiadomienie dotarło do wnioskodawcy, to na wywiad trzeba pójść.
b) To zależy od losów lub wyników wywiadu.
c) Czy dodatek się należy i jaką liczbę osób przyjąć, to także zależy od wywiadu. Jeśli dodatek należy się, to jedynie na 1 miesiąc i taki termin wstawi do ewentualnej decyzji.
Jeszcze jedno. Proponuję ustalić z udziałem właściciela domu, czy za styczeń wnioskodawca zapłacił lub może zapłacić i jaką część, oraz ile osób z nim było.
To tak na gorąco.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2016, 23:52

dziękuję za odpowiedź :)
z kim ten wywiad przeprowadzić? bo po osobie składającej wniosek śladu nie ma i kontaktu zero.
Odnoszę wrażenie, że o wiele prościej by było gdyby ktoś na wywiad poszedł w styczniu- niestety dostało mi się to " w spadku" .....
Hobgobllin
Praktykant
Od: 03 lut 2016, 12:07
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x