może tak byćRico pisze: ↑09 kwie 2021, 12:08Dodatek mieszkaniowy wyszedł mi wyższy niż czynsz. To jest mieszkanie- dom jednorodzinny z zasobów gminy. Czynsz płacą 110 a dodatek wyszedł 190 i ryczałt 180. Nie ma tam ciepłej wody ani CO i gazu też nie ma.Nigdy tak nie wychodziło. Wzrosły opłaty za wodę ścieki i śmieci i spadły im dochody. Co ja mam robić, przecież tak nie może być. Pomocy.
wnioskodawcy wyplacasz ryczalt a reszta dodatku i dzie do zarzadcy...wnioskodawca wtedy ma doplacac do czynszu kazdego miesiaca...
Dziękuję za odpowiedź.Maxima pisze: ↑13 kwie 2021, 11:00Ustawa wyraźnie mówi, że dodatek zarządcy, ryczałt wnioskodawcy. Możesz za zgodą jednej strony wypłacić drugiej stronie. Ale nie mozesz dzielić dodatku. Najwyżej bedzie miał nadpłatę u zarządcy. Zasugerować, aby później przez kilka miesiecy nie składał wniosku (dopóki nadpłata nie zejdzie). U nas zdarzyło się, ze na naszą prośbę, zarządca przelał taką nadpłatę na konto składu opałowego. Wnioskodawca dostał za to opał![]()
no ale jakas podstawe do tego podaliscie??Maxima pisze: ↑13 kwie 2021, 11:00Ustawa wyraźnie mówi, że dodatek zarządcy, ryczałt wnioskodawcy. Możesz za zgodą jednej strony wypłacić drugiej stronie. Ale nie mozesz dzielić dodatku. Najwyżej bedzie miał nadpłatę u zarządcy. Zasugerować, aby później przez kilka miesiecy nie składał wniosku (dopóki nadpłata nie zejdzie). U nas zdarzyło się, ze na naszą prośbę, zarządca przelał taką nadpłatę na konto składu opałowego. Wnioskodawca dostał za to opał![]()
wypłacasz do zarządcy dodatek...ryczałt wypłacasz w kasie...lub na konto dla wnioskodawcy, nie wiem jak to u Ciebie jestRico pisze: ↑09 kwie 2021, 12:08Dodatek mieszkaniowy wyszedł mi wyższy niż czynsz. To jest mieszkanie- dom jednorodzinny z zasobów gminy. Czynsz płacą 110 a dodatek wyszedł 190 i ryczałt 180. Nie ma tam ciepłej wody ani CO i gazu też nie ma.Nigdy tak nie wychodziło. Wzrosły opłaty za wodę ścieki i śmieci i spadły im dochody. Co ja mam robić, przecież tak nie może być. Pomocy.
ryczałt moze być przekazany zarzadcy to wiem:-) pisze: ↑07 wrz 2021, 13:04wypłacasz do zarządcy dodatek...ryczałt wypłacasz w kasie...lub na konto dla wnioskodawcy, nie wiem jak to u Ciebie jestRico pisze: ↑09 kwie 2021, 12:08Dodatek mieszkaniowy wyszedł mi wyższy niż czynsz. To jest mieszkanie- dom jednorodzinny z zasobów gminy. Czynsz płacą 110 a dodatek wyszedł 190 i ryczałt 180. Nie ma tam ciepłej wody ani CO i gazu też nie ma.Nigdy tak nie wychodziło. Wzrosły opłaty za wodę ścieki i śmieci i spadły im dochody. Co ja mam robić, przecież tak nie może być. Pomocy.
Jeśli wnioskodawca chce by ryczałt wypłacać zarządcy...top tak wypłacasz...i tylea podstawa prawna...hmmm...udm
![]()