Dodatek mieszkaniowy wyższy niż czynsz - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 07 wrz 2021, 13:42

muusia pisze:
07 wrz 2021, 13:20
:-) pisze:
07 wrz 2021, 13:04
Rico pisze:
09 kwie 2021, 12:08
Dodatek mieszkaniowy wyszedł mi wyższy niż czynsz. To jest mieszkanie- dom jednorodzinny z zasobów gminy. Czynsz płacą 110 a dodatek wyszedł 190 i ryczałt 180. Nie ma tam ciepłej wody ani CO i gazu też nie ma.Nigdy tak nie wychodziło. Wzrosły opłaty za wodę ścieki i śmieci i spadły im dochody. Co ja mam robić, przecież tak nie może być. Pomocy.
wypłacasz do zarządcy dodatek...ryczałt wypłacasz w kasie...lub na konto dla wnioskodawcy, nie wiem jak to u Ciebie jest
Jeśli wnioskodawca chce by ryczałt wypłacać zarządcy...top tak wypłacasz...i tyle :) a podstawa prawna...hmmm...udm :)
ryczałt moze być przekazany zarzadcy to wiem
ale dodatek nie koze byc dla wnioskodawcY?
u mnie klientka dostala dodatek wstecz i bedzie miala duzo nadplaty.
sam dodatek tez jest o neicale 2 zl wyzszy niz czynsz
dodatki mają być wypłacone zarządcy lub osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal czyli przy wynajmie lokalu...właścicielowi
art. 8 udm...po co więc się szarpać ;)

Art. 8 [Adresat należności]
1. Dodatek mieszkaniowy wypłaca się zarządcy budynku albo innej osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny, z góry, w terminie do 10. dnia każdego miesiąca. W tym samym terminie wypłaca się ryczałt, o którym mowa w art. 6 ust. 7.
2. Dodatek mieszkaniowy wypłaca się w całości do rąk osoby będącej właścicielem domu jednorodzinnego w terminie, o którym mowa w ust. 1.
3. Zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny zalicza dodatek mieszkaniowy na poczet przysługujących lub rozliczanych za jej pośrednictwem należności za zajmowany lokal mieszkalny.
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 07 wrz 2021, 14:35

to co zarzadca ma zrobic z nadwyzka dodatku?:)
muusia
Starszy referent
Od: 14 wrz 2017, 9:44
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Napisano: 08 wrz 2021, 8:30

muusia pisze:
07 wrz 2021, 14:35
to co zarzadca ma zrobic z nadwyzka dodatku?:)
3. Zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny zalicza dodatek mieszkaniowy na poczet przysługujących lub rozliczanych za jej pośrednictwem należności za zajmowany lokal mieszkalny.
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 08 wrz 2021, 11:45

u mnie zarządca (Urząd Gminy) zalicza na opłatę za śmieci, ścieki, wodę no i oczywiście czynsz.
papryczka
Stażysta
Od: 24 paź 2018, 9:12
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, zamówienia publiczne, kadry, pomoc społeczna

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x