Dodatek mootywacyjny-program
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Dodatek mootywacyjny-program
Czy ktoś już cokolwiek wie na temat dodatku motywacyjnego który ma ruszyć od lipca?
Kogo będzie obejmować?
Skąd pieniądze na te dodatki?
Kogo będzie obejmować?
Skąd pieniądze na te dodatki?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pcpr
- Kontakt:
Re: Dodatek mootywacyjny-program
"Czy ktoś już cokolwiek wie na temat dodatku motywacyjnego który ma ruszyć od lipca?
Kogo będzie obejmować?
Skąd pieniądze na te dodatki?"
Pracują. Ma obejmować pracowników na etacie w jednostkach pomocy, pieczy, zawodowe RZ itp.
Środki z budżetu państwa.
Kogo będzie obejmować?
Skąd pieniądze na te dodatki?"
Pracują. Ma obejmować pracowników na etacie w jednostkach pomocy, pieczy, zawodowe RZ itp.
Środki z budżetu państwa.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Pracowników socjalnych czy wszystkich na etacie ?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
zapotrzebowania w CAS dotyczyły zatrudnienia pracowników socjalnych i asystentów rodziny, więc nie ma się co łudzić, że inni też;
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
My w sprawozdaniu w CAS ujmowaliśmy też kierownika i księgowa. W wyjaśnieniach było, że osoby realizujące ustawę o pomocy społecznej (księgowa miała być ujęta pod warunkiem, że wypłaca zasiłki z ustawy o pomocy społecznej)
-
- Stażysta
- Kontakt:
A w jaki sposób księgowa realizuje ustawę o pomocy społecznej? Czy to nie tylko osoby które wydają decyzje? Lub je podpisują?
Chętnie poznam opinię innych ośrodków kogo uwzględniają?
KIPUSa rozumiem też uwzględniać? Organizator Pomocy Społecznej lub Organizator Usług Społecznych?
KIPUSa rozumiem też uwzględniać? Organizator Pomocy Społecznej lub Organizator Usług Społecznych?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: KSIĘGOWOŚĆ
- Kontakt:
Dodatek motywacyjny w OPS przysługiwać będzie pracownikom socjalnym i asystentom rodziny.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Jutro tzn. 19.06.2024 Rada Ministrów będzie obradować na ten temat i dopiero jak będzie Program dowiemy się kto, ile i na jaki okres. Szkoda się nakręcać i gdybać przed ogłoszeniem treści Programu. Przeraża mnie jak jedne działy na drugie wilkiem patrzą. 

-
- Stażysta
- Kontakt:
Tak jak napisałam takie były wyjaśnienia z naszego UW, należy ując Kierownika i księgową (jeżeli dokonuje wypłat np: zasiłków stałych lub okresowych).Ola_F pisze: 18 cze 2024, 11:47 A w jaki sposób księgowa realizuje ustawę o pomocy społecznej? Czy to nie tylko osoby które wydają decyzje? Lub je podpisują?
To nie moja własna, "nadgorliwa" interpretacja.
A taka prawda bez programu od RM, pozostają nam tylko domysły. A w sumie nawet jak ten Program powstanie, to i tak nic z niego nie będzie wynikać.
-
- Stażysta
- Kontakt:
jasmin1979 pisze:Tak jak napisałam takie były wyjaśnienia z naszego UW, należy ując Kierownika i księgową (jeżeli dokonuje wypłat np: zasiłków stałych lub okresowych).Ola_F pisze: 18 cze 2024, 11:47 A w jaki sposób księgowa realizuje ustawę o pomocy społecznej? Czy to nie tylko osoby które wydają decyzje? Lub je podpisują?
To nie moja własna, "nadgorliwa" interpretacja.
A taka prawda bez programu od RM, pozostają nam tylko domysły. A w sumie nawet jak ten Program powstanie, to i tak nic z niego nie będzie wynikać.
Jasne ja nie miałam na myśli niczego złego...po prostu zastanawiam się jak to ugryźć

Oprócz Dodatek mootywacyjny-program - Księgowość przeczytaj również:
Bank żywności - ewidencja
asystent rodziny
I znów błędy w księgowości OPS czyli AOON i OW
Świadczenia rodzinne UKR - koszty obsługi
Problem - skł. na FP AOON za 2023r
Dodatek Stażowy - wyliczenie
PFRON W GMINIE
Jak księgować opłatę za pobyt i wyżywienie bezdomnego w schronisku dla bezdomnych?
Doatcja 6000 tys dla zespołu interdyscyplinarnego
MODUŁ I-ŚRODKI WŁASNE I ODSETKI (KWS)
kwalifikacje Główny Księgowy
zmiana nazwy
regulaminy, zarządzenia instrukcje itp
Macierzyński a składki z budżetu państwa
Korpus Wsparcia Seniorów
Wyksięgowanie kosztów upomnienia