Dodatek motywacyjny
-
- Praktykant
- Zajmuję się: praca socjalna
- Kontakt:
Re: Dodatek motywacyjny 1000
Hej!
Czy wiecie jaka jest opinia na temat wypłacania dodatku motywacyjnego dla pracowników, którzy z dniem otrzymania dotacji nie będą już pracownikami OPS (tzn. pracowali do 31 sierpnia, a dotacja przyjdzie prawdopodobnie we wrześniu)? Dyrektor powiedział mi, że na szkoleniu otrzymał informację, że dodatek nie będzie mi się należał, bo na dzień otrzymania dotacji nie będę już pracownikiem socjalnym. Nie ukrywam, że ta informacja trochę mnie zaskoczyła i zdenerwowała. Przecież ustawa przewidywała dodatek od lipca...
Czy wiecie jaka jest opinia na temat wypłacania dodatku motywacyjnego dla pracowników, którzy z dniem otrzymania dotacji nie będą już pracownikami OPS (tzn. pracowali do 31 sierpnia, a dotacja przyjdzie prawdopodobnie we wrześniu)? Dyrektor powiedział mi, że na szkoleniu otrzymał informację, że dodatek nie będzie mi się należał, bo na dzień otrzymania dotacji nie będę już pracownikiem socjalnym. Nie ukrywam, że ta informacja trochę mnie zaskoczyła i zdenerwowała. Przecież ustawa przewidywała dodatek od lipca...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: MOPS
- Kontakt:
To by było bardzo niesprawiedliwe, zwłaszcza że na dzień robienia zapotrzebowań itd. ktoś był pracownikiem, był wliczany i gdyby nie opóźnienia we wprowadzaniu programu w życie normalnie dodatek by dostał.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Ja pisałam na adres ministerstwa: [email protected]. Odpowiedź uzyskałam z emaila [email protected].
cyt. uzyskana informację: "Dodatek należy się pracownikowi jops realizującym zadania z zakresu ustawy o pomocy społecznej.
Jeśli pracownik realizuje zadania z kilku ustaw ale w jakiejś części z us o pocm spol to proporcjonalnie się należy.
Jeśli wykonuje zadania tylko na podstawie innych ustaw to zgodnie z programem nie kwalifikuje się."
Ale nie biorę sobie tej odpowiedzi do serca, ponieważ w programie faktycznie nic nie ma o dzieleniu w takim przypadku.
cyt. uzyskana informację: "Dodatek należy się pracownikowi jops realizującym zadania z zakresu ustawy o pomocy społecznej.
Jeśli pracownik realizuje zadania z kilku ustaw ale w jakiejś części z us o pocm spol to proporcjonalnie się należy.
Jeśli wykonuje zadania tylko na podstawie innych ustaw to zgodnie z programem nie kwalifikuje się."
Ale nie biorę sobie tej odpowiedzi do serca, ponieważ w programie faktycznie nic nie ma o dzieleniu w takim przypadku.
- Cerkiewne
- Starszy referent
- Zajmuję się: siedzę sobie
- Kontakt:
w takim przypadku to powinno się też dzielić kierownikom i pracownikom socjalnym, którzy robią stypendianeith04 pisze: 26 sie 2024, 14:29 Ja pisałam na adres ministerstwa: [email protected]. Odpowiedź uzyskałam z emaila [email protected].
Anna
-
- Stażysta
- Kontakt:
Dokładnie trzeba by dzielić prawie u wszystkich. Dlatego mam nadzieję że ministerstwo nie wypuści oficjalnej interpretacji w tym temacie.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pracuję w ops jako starszy specjalista pracy socjalnej
- Kontakt:
a może ktoś wie jak się wypłaca dodatek motywacyjny jak pracownik jest na zwolnieniu
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Za okres pobytu na zwolnieniu lekarskim nie przysługuje ten dodatek. tak samo z macierzyńskim, wychowawczym i bezpłatnym.stokrotka@12 pisze: 26 wrz 2024, 11:28 a może ktoś wie jak się wypłaca dodatek motywacyjny jak pracownik jest na zwolnieniu
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Praca socjalna/ świadczenia rodzinne
- Kontakt:
A opieka nad dzieckiem ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS, ŚW, FA
- Kontakt:
opieka nad dzieckiem-zmiejsza sie dodastek
-
- Praktykant
- Kontakt:
A siła wyższa? Czy dodatek za dzień, w którym wzięło się urlop z tytuły siły wyższej także się pomniejsza?
Oprócz Dodatek motywacyjny - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Nowe kryteria dochodowe w pomocy społecznej od stycznia 2025
Wywiad alimentacyjny
NK- kierowanie na program korekcyjno-edukacyjny
kryterium dochodowe
program korekcyjno-edukacyjny- NK
Dziecko pod wpływem alkoholu
wywiad alimentacyjny czy przeprowadza się?
klientka z zasiłkiem stałym wyjeżdża do pracy - od kiedy uchylamy?
ubezpieczenie zdrowotne na 90 dni
MRIPS 03
zasiłek celowy na żywność
tysięczne grosza - zaokrąglamy?
sprawozdanie półroczne schronienie
zle naliczony zasiłek
Słowniki
Czy tak sie da .....