A to nie powinno być dać, że z podstawy wynagrodzenia chor.wyciagamy/ obliczamy ile jest tego dodatku i płacimy to z dotacji? Co jeżeli w zeszłym roku tak robiłam ?
A to nie powinno być dać, że z podstawy wynagrodzenia chor.wyciagamy/ obliczamy ile jest tego dodatku i płacimy to z dotacji? Co jeżeli w zeszłym roku tak robiłam ?
My tak właśnie robiliśmy w tamtym roku ale teraz jest trend żeby zmienić i płacić chorobowe z własnych chociaż mi się to osobiście nie podoba bo jeśli obniżamy dotację to i wypłata chorobowego powinna być z dotacji
Czekajcie bo ja nie rozumiem czyli jak pracownik powinien mieć 1000 zł ale był na chorobowym wiec wyszło mu 800. My zapłacimy mu 800 i chorobowe potrącimy z tych 1000zł, czy źle to rozumiem?
To z dotacji powinno isc te 800 (czyli dni co był w pracy) a wynagrodzenie chorobowe (80%) za te dni co był na L4 chyba powinno być zapłacone z własnych środków.
No i ja w zeszlym roku robiłam tak, że za czas choroby te 80% płaciłam też z dotacji.
Skoro dodatek wchodzi do podstawy to należy ująć go w podstawie wyliczyć mu dniówkę i zapłacić i potrącić czyli na liście płac dodatku powinno być np. brutto 1.000 zł choroba 100 zł dodatek 900 zł.
Niektórzy robili że dodatek był tylko obniżony na liście dodatku czyli ktoś dostał 900 zł a w podstawie chorobowego był na liście zasadniczej i tam była wypłacona ta część dotycząca dodatku plus część zasadniczej. My pewnie też tak właśnie będziemy teraz robić chociaż uważam że pierwsza wersja jest właściwa