dodatek motywacyjny, chorobowe

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
TomekM
Referent
Zajmuję się: Pfron
Kontakt:

dodatek motywacyjny, chorobowe

Post autor: TomekM »

Mam pracownika na L4 6 dni w sierpniu proszę pomóżcie pomniejszacie za czas choroby? Wliczacie do podstawy chorobowego?
Iwonaplace
Praktykant
Zajmuję się: płace
Kontakt:

Re: dodatek motywacyjny, chorobowe

Post autor: Iwonaplace »

Ja bym policzyła to tak: 1000;30=33,33 x 6= 199,98. 1000-199,98=800,02 zł wg.programu do podstawy nie powinniśmy brac. Zus odpisal mi tak:jezeli dodatek motywacyjny bedzie zmiejszany za okres pobierania zasiłku chorobowego to uwzględniamy w podstawie, jeżeli bedzie wypłacany w całości pomimo pobierania zasiłku chorobowego - to nie uwzględniamy - i tadz tu mądry.
mk1
Podinspektor
Zajmuję się: księgowa
Kontakt:

Post autor: mk1 »

ja to mam gdzieś jak w programie napisali że dodatek nie wlicza się do podstawy wypłaty różnych świadczeń no to nie będę wliczać ale wypłacę dodatek pomniejszony za czas choroby.
dolga
Referent
Kontakt:

Post autor: dolga »

mk1 pisze: 22 sie 2024, 9:07 ja to mam gdzieś jak w programie napisali że dodatek nie wlicza się do podstawy wypłaty różnych świadczeń no to nie będę wliczać ale wypłacę dodatek pomniejszony za czas choroby.
Robię podobnie, jednak wiem już, że będę musiała sie tłumaczyć w ZUS przy wysyłaniu Z-3. A co z PPK?
mk1
Podinspektor
Kontakt:

Post autor: mk1 »

nie mamy na szczęście ppk
ODPOWIEDZ