dodatek na rozpoczęcie - co z rocznikami 2009?? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 13 sie 2014, 9:38

j.w.
inkaa

Napisano: 13 sie 2014, 9:44

a co ma byc? we wrzesniu br. ten rocznik realizuje OBOWIAZKOWE roczne przygotowanie przedszkolne, wiec dodatek dla tego rocznika przysluguje "bez gadania" :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2014, 9:50

ale macie już przyznane na te dzieciaczki dodatki na rozpoczęcie?
bo ja nie przyznawałam zrobię to teraz na na podstawie zaświadczenia i wniosku strony
zuzzanna

Napisano: 13 sie 2014, 9:55

nie utrudniaj ludziom:) czemu maja przynosic zaswiadczenie skoro nie maja mozliwosci nie puscic dziecka do pzredszkola?
u mnie prawie wszyscy maja dodatek ten przyznany w listopadzie 2013, tylko nielicznym sie wydawalo,ze nie beda musieli dziecka poslac d- i nie chcieli wnioskowac o ten dodatek - to teraz przychodza skruszeni,ze jednak musza, wiec chca dodatek
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2014, 9:58

zuzzanna pisze:zrobię to teraz na na podstawie zaświadczenia i wniosku strony
Jakiego zaświadczenia?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2014, 10:35

tak dwa lata temu też miało być obowiązkowe na 100 % pięciolatki (na dwóch szkoleniach kazali z góry przyznawać bo to pewne) i co przyznane połowa poszła do szkoły połowa nie jedni to zgłosili że nie pościli dziecka do szkoły drudzy nie i cały okres zasiłkowy użerałam się z uchyleniami zwrotami i z pretensjami (JAK TO, TO PANI NIE WIE ŻE MOJE DZIECKO JESZCZE NIE CHODZI DO SZKOŁY-a niby skąd mam to wiedzieć). wolę zrobić 10 zmian przyznających jak jedno uchylenie czy zwrot.
zuzzanna

Napisano: 13 sie 2014, 10:47

Przestań jeździć na szkolenia, zacznij czytać przepisy.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2014, 10:53

zuzzanna pisze:tak dwa lata temu też miało być obowiązkowe na 100 % pięciolatki (na dwóch szkoleniach kazali z góry przyznawać bo to pewne) i co przyznane połowa poszła do szkoły połowa nie jedni to zgłosili że nie pościli dziecka do szkoły drudzy nie i cały okres zasiłkowy użerałam się z uchyleniami zwrotami i z pretensjami (JAK TO, TO PANI NIE WIE ŻE MOJE DZIECKO JESZCZE NIE CHODZI DO SZKOŁY-a niby skąd mam to wiedzieć). wolę zrobić 10 zmian przyznających jak jedno uchylenie czy zwrot.
ale dwa lata temu pieciolatki mialy obowiazek realizowac roczne przygotowanie przedszkolne:) - to tylko 6-latki mogly wybierac czy dalej beda do zerowki chodzic czy pojda do pierwszej klasy...wiec jesli u ciebie jakies pieciolatki tego obowiazku nie realizowaly to pan dyrektor szkoly i osoba odpowiedzilana w gminie za przestrzeganie obowiazku szkolnego - powinny odpowiedziec za to,ze tego nie dopilnowaly:D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2014, 11:09

Zuzia kto prowadził te szkolenie?
Podaj żebym przypadkiem się na nie nie wybrał
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2014, 11:16

jedno było u Mazurkiewicza a drugie nie pamiętam bo to nie ja byłam tylko koleżanka
zuzzanna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x