jasiak pisze:jeśli informacja nie została wydana
wypłaciłabym na 1 osobę
Na dzień złożenia wniosku żyła więc ją się wilcza w skład.andzia2017 pisze: ↑01 kwie 2022, 11:22Mam taką sytuację - wnioskodawca złożył wniosek o DO w styczniu 2022, w składzie rodziny jest żona, która zmarła 27 marca. 01 kwietnia wydaje informację o przyznaniu DO, przyznaję na 2 osoby czy na jedną?
fundusz125 pisze: ↑04 kwie 2022, 13:56jasiak pisze:jeśli informacja nie została wydana
wypłaciłabym na 1 osobęNa dzień złożenia wniosku żyła więc ją się wilcza w skład.andzia2017 pisze: ↑01 kwie 2022, 11:22Mam taką sytuację - wnioskodawca złożył wniosek o DO w styczniu 2022, w składzie rodziny jest żona, która zmarła 27 marca. 01 kwietnia wydaje informację o przyznaniu DO, przyznaję na 2 osoby czy na jedną?
A co w przypadku gdy umiera członek rodziny przed wydaniem informacji?*Ilona pisze: ↑05 kwie 2022, 13:47Skład rodziny na dzień składania wniosku. Nie ma zmian "po". Dla osoby która wnioskodawcy kazała wykreślić członka rodziny bo już go nie ma, mam pytanie: wnioski nie rozpatrzone przez najbliższe pół roku osoba też będzie mogła przyjść zmodyfikować bo np. doszedł członek rodziny- NIE
Zgon wnioskodawcy przed rozpatrzeniem wniosku - akt zgonu (lub wydruk z bazy PESEL). Notatka służbowa i "finito".
dlatego wole nie przyznać dodatku - jeśli osoba ze składu rodziny na dzień wydania informacji nie żyje - a po kontroli dochodzić zwrotuola1234567 pisze: ↑11 kwie 2022, 8:31Witam mam taki sam przypadek i napisałam do UW i odpowiedzieli ze patrzymy an dzień rozpatrzenia wniosku
mu też nie brayłśmy pod uwagę osoby, która w chwili rozpatrywania wniosku już nie żyłaola1234567 pisze: ↑11 kwie 2022, 8:31Witam mam taki sam przypadek i napisałam do UW i odpowiedzieli ze patrzymy an dzień rozpatrzenia wniosku