Dodatek osłonowy, zawiadomienie o odmowie.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, DO
- Kontakt:
Dodatek osłonowy, zawiadomienie o odmowie.
Witam, czy ktoś z Państwa może mi wytłumaczyć celowość wysyłania zawiadomienia o zakończeniu postępowania decyzją odmowną, skoro wiadomo, ze odmowa będzie w związku z przekroczeniem kryterium dochodowego? Nie rozumiem co strona ma mi oświadczyć w ciągu tych siedmiu dniu od odebrania zawiadomienia skoro wiadomo, że ma za wysokie dochody, aby ten dodatek otrzymać. W uzasadnieniu decyzji odmownej przecież muszę opisać sytuację. Będę wdzięczna za wskazówki.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA/CP/BE
- Kontakt:
Re: Dodatek osłonowy, zawiadomienie o odmowie.
Art 10 par 1 KPA
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
osoba to nic nie musi, ty musisz ją zawiadomić o możliwości odniesienia się do ustaleń postępowania
-
- Praktykant
- Kontakt:
siejo21 pisze:Art 10 par 1 KPA
No tak znam ten artykuł, ale co mi to da, oprócz podwójnej roboty i tłumaczenia wnioskodawcy że przekroczył kryterium dochodowe, bo znając życie nie zrozumie treści zawiadomienia.
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Ja podkreślam najbardziej interesującą dla osoby informację, czyli że zawiadomienie dot. odmowy z powodu przekroczenia kryterium o ileś tam złotych.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Alalala pisze:Ja podkreślam najbardziej interesującą dla osoby informację, czyli że zawiadomienie dot. odmowy z powodu przekroczenia kryterium o ileś tam złotych.
Też mam taki zamiar, póki co z pomocą melisy pobieram dochody za 2022 rok. A odmów szykuje mi się dość sporo bo mam wrażenie że w tym roku sami dobrze zarabiający składają wnioski, w niektórych przypadkach mam przekroczenie nawet o 1500 zł, ludzie myślą po prostu że to kontynuacja dodatku węglowego, w ogóle nie słuchają moich tłumaczeń, ale przecież nie mogę odmówić przyjęcia wniosku.Alalala pisze: 28 lut 2024, 14:09 Ja podkreślam najbardziej interesującą dla osoby informację, czyli że zawiadomienie dot. odmowy z powodu przekroczenia kryterium o ileś tam złotych.
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Spokój Twej duszy i poczucie dobrze spełnionego obowiązku oraz wyraz szacunku dla zasad ogólnych KPA

-
- Praktykant
- Kontakt:
Korowiow pisze:Spokój Twej duszy i poczucie dobrze spełnionego obowiązku oraz wyraz szacunku dla zasad ogólnych KPA
na taka odpowiedź czekałam, no cóż zatem od jutra będę z szacunkiem należnym KPA wydawać zawiadomienia. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.Korowiow pisze: 28 lut 2024, 15:37Spokój Twej duszy i poczucie dobrze spełnionego obowiązku oraz wyraz szacunku dla zasad ogólnych KPA![]()
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DO
- Kontakt:
Jaki jest termin wydania decyzji odmownej dodatku osłonowego czy 30 dni jeśli tak to czy udaje się Wam zachować ten termin
Oprócz Dodatek osłonowy, zawiadomienie o odmowie. - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
DO zmiana składu jeszcze przed wydaniem informacji
czy wysyłacie już info o przyznaniu do
renta rodzinna
Informacja zł/zł na rok 2024
empatia
Skład gospodarstwa
Usługa KRUS czy działa Wam?
Co odliczyć?
alimenty a wyrok
osłonowy
alimenty w DO
zamieszkiwanie na dzień złożenia wniosku czy wyadania decyzji