Dodatek osłonowy, zawiadomienie o odmowie.

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Monika.Kloc1
Praktykant
Zajmuję się: ŚW, DO
Kontakt:

Dodatek osłonowy, zawiadomienie o odmowie.

Post autor: Monika.Kloc1 »

Witam, czy ktoś z Państwa może mi wytłumaczyć celowość wysyłania zawiadomienia o zakończeniu postępowania decyzją odmowną, skoro wiadomo, ze odmowa będzie w związku z przekroczeniem kryterium dochodowego? Nie rozumiem co strona ma mi oświadczyć w ciągu tych siedmiu dniu od odebrania zawiadomienia skoro wiadomo, że ma za wysokie dochody, aby ten dodatek otrzymać. W uzasadnieniu decyzji odmownej przecież muszę opisać sytuację. Będę wdzięczna za wskazówki.
siejo21
Referent
Zajmuję się: FA/CP/BE
Kontakt:

Re: Dodatek osłonowy, zawiadomienie o odmowie.

Post autor: siejo21 »

Art 10 par 1 KPA
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

osoba to nic nie musi, ty musisz ją zawiadomić o możliwości odniesienia się do ustaleń postępowania
Monika.Kloc1
Praktykant
Kontakt:

siejo21 pisze:Art 10 par 1 KPA
siejo21 pisze: 28 lut 2024, 13:18 Art 10 par 1 KPA
No tak znam ten artykuł, ale co mi to da, oprócz podwójnej roboty i tłumaczenia wnioskodawcy że przekroczył kryterium dochodowe, bo znając życie nie zrozumie treści zawiadomienia.
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Post autor: Alalala »

Ja podkreślam najbardziej interesującą dla osoby informację, czyli że zawiadomienie dot. odmowy z powodu przekroczenia kryterium o ileś tam złotych.
Monika.Kloc1
Praktykant
Kontakt:

Alalala pisze:Ja podkreślam najbardziej interesującą dla osoby informację, czyli że zawiadomienie dot. odmowy z powodu przekroczenia kryterium o ileś tam złotych.
Alalala pisze: 28 lut 2024, 14:09 Ja podkreślam najbardziej interesującą dla osoby informację, czyli że zawiadomienie dot. odmowy z powodu przekroczenia kryterium o ileś tam złotych.
Też mam taki zamiar, póki co z pomocą melisy pobieram dochody za 2022 rok. A odmów szykuje mi się dość sporo bo mam wrażenie że w tym roku sami dobrze zarabiający składają wnioski, w niektórych przypadkach mam przekroczenie nawet o 1500 zł, ludzie myślą po prostu że to kontynuacja dodatku węglowego, w ogóle nie słuchają moich tłumaczeń, ale przecież nie mogę odmówić przyjęcia wniosku.
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

Monika.Kloc1 pisze: 28 lut 2024, 14:04 ale co mi to da
Spokój Twej duszy i poczucie dobrze spełnionego obowiązku oraz wyraz szacunku dla zasad ogólnych KPA :mrgreen:
Monika.Kloc1
Praktykant
Kontakt:

Korowiow pisze:
Spokój Twej duszy i poczucie dobrze spełnionego obowiązku oraz wyraz szacunku dla zasad ogólnych KPA :mrgreen:
Korowiow pisze: 28 lut 2024, 15:37
na taka odpowiedź czekałam, no cóż zatem od jutra będę z szacunkiem należnym KPA wydawać zawiadomienia. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Anebas
Praktykant
Zajmuję się: DO
Kontakt:

Post autor: Anebas »

Jaki jest termin wydania decyzji odmownej dodatku osłonowego czy 30 dni jeśli tak to czy udaje się Wam zachować ten termin
ODPOWIEDZ